MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Το τέλος του ευρώ είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε – H Ιταλία δεν είναι Ελλάδα

«Το τέλος του ευρώ είναι πιο κοντά από ό,τι πιστεύουμε», καθώς η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, υποστηρίζει o Avi Tiomkin, σύμβουλος αρκετών hedge funds και ειδικός στην παγκόσμια μακροοικονομική ανάλυση, σε άρθρο του στο Barrons.com.

Σύμφωνα με τον Tiomkin, είναι προφανές ότι στην Ευρώπη με τόσες εθνικές, πολιτιστικές, γλωσσικές, πολιτικές και οικονομικές διαφορές, το ευρώ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει από την αρχή.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''Μαζί''.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''Μαζί''. DRTV

19/11/2018

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, ΑΟΖ, Κοιτάσματα, Προκλήσεις

ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠτΔ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Ή ΟΧΙ;

Αν γινόταν ένα δημοψήφισμα με το πιο πάνω ερώτημα, τότε είναι βέβαιο πως ένα ποσοστό κοντά στο 90% θα ψήφιζε να εκλέγεται άμεσα απευθείας από το λαό. Όμως οι παλιές πολιτικοοικονομικές ελίτ στην Ελλάδα, που κρατούν ακόμα την εξουσία στα χέρια τους, έχουν διαφορετική άποψη.

Η προσχηματική αιτιολογία την οποία προβάλουν οι παλιές ελίτ, συνεπικουρούμενες και από κρατικοδίαιτους συνταγματολόγους, είναι ότι θα υπάρξει κίνδυνος διαρχίας στην κορυφή του πολιτεύματος. Φοβούνται δηλαδή (και το λένε ανοικτά) πως για έναν πανίσχυρο ΠτΔ, εκλεγμένο άμεσα από το λαό (αναγκαστικά με ποσοστό άνω του 50%), ακόμα και αν δεν έχει ούτε μία αρμοδιότητα, θα αρκούσε μια δημόσια κριτική του προς την κυβέρνηση, για να την οδηγήσει σε παραίτηση ή σε λαϊκή απαξίωση.