MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Εκτόξευση του χρέους των Η.Π.Α.

Επενδύσεις & Αγορές 

Οι Δημοκρατικοί επέστρεψαν στο Κοινοβούλιο των Η.Π.Α. – οπότε ο πρόεδρος και το κόμμα του δεν έχουν πλέον καμία πιθανότητα μείωσης περαιτέρω των φόρων, για τα επόμενα δύο χρόνια. Ήδη πάντως από το ξεκίνημα της προεδρίας του κ. Trump το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 1,4 τρις $ στα συνολικά 21,2 τρις $, όταν ο Obama το βρήκε κάτω από 10 τρις $.

Larry King: Το CNN έχει πάψει να κάνει δημοσιογραφία εδώ και πολύ καιρό

«Το μόνο με το οποίο ασχολούνται οι αμερικανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί είναι ο Trump», τόνισε ο βετεράνος δημοσιογράφος Larry King

Ευθείες επίθεση ενάντια στο CNN εξαπέλυσε ο Larry King, ο οποίος ήταν ο πλέον διάσημος δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου για διάστημα 25 ετών.

Μιλώντας στον ρωσικό, κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RT America ο King υποστήριξε ότι «το CNN έχει σταματήσει να δείχνει ειδήσεις εδώ και πολύ καιρό».

Διακοπή πρόσβασης στο The Pirate Bay και άλλες 37 ιστοσελίδες στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε η πρώτη απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ).

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή, με την οποία εισάγεται μία καινοτόμος για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία προστασίας πνευματικών έργων και συγγενικών δικαιωμάτων από διαδικτυακές προσβολές, ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΑ

Το καθεστώς έχει φτιάξει δύο φασιστικά άκρα, ένα αριστερόστροφο και ένα δεξιόστροφο και τα βάζει τάχα να «τσακώνονται» μεταξύ τους, παρασύροντας πολλούς αφελείς και ειδικά θερμόαιμους νέους.

Στην πραγματικότητα είναι δύο τεχνητοί φράκτες για να συγκρατήσει το καθεστώς τον κόσμο μέσα στο συστημικό μαντρί.

Όποιος πολίτης έχει συνειδητοποιημένες και ξεκάθαρες πολιτικές και πατριωτικές απόψεις και αρχίζει να τις διακηρύττει, αμέσως χαρακτηρίζεται με μια φορτισμένη ιδεολογικά «ταμπέλα» που αδυνατεί να την σηκώσει μέσα στο κοινωνικό σύνολο και έτσι αυτοακυρώνεται.