MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ο Βαρδινογιάννης εξαγόρασε τo 50% του ALPHA – Θα συνεργάζεται με το Star

Στην Motor Oil συμφερόντων Β. Βαρδινογιάννη, περνά το 50% των μετοχών του Alpha. Για την ακρίβεια η θυγατρική της Motor Oil, κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED απέκτησε το 50% συν δυο μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το τίμημα ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Το δικαίωμα ψήφου θα το διατηρήσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ τον διευθύνοντα σύμβουλο θα τον ορίσει η πλευρά της Motor Oil.

Η σφαγή των Ελλήνων

Η αιμορραγία της Ελλάδας συνεχίζεται ασταμάτητα, με τη μαζική φυγή των νέων να θυμίζει ένα καινούργιο παιδομάζωμα σύγχρονης μορφής – η ληστεία της επίσης, ενώ οι μοναδικοί που δεν έχουν υποστεί τίποτα είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα: το διεφθαρμένο κομματικό σύστημα και η εγχώρια οικονομική ελίτ.

«Έχουμε κυριολεκτικά κάψει δεκάδες λύσεις που υπήρχαν στο παρελθόν, σχετικά βιώσιμες έως το 2015, όπου κυριολεκτικά δόθηκε η χαριστική βολή στην Ελλάδα – με τη δολοφονία της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων και με τον πλήρη εγκλωβισμό της χώρας σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο, από το οποίο όμως μπορεί ακόμη να ξεφύγει».

Χιονοστιβάδα 6 εκατομμυρίων κατασχέσεων δημιούργησε το 3ο Μνημόνιο των Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε συστημική τράπεζα έχει κληθεί από το 2015 να διεκπεραιώσει περίπου 1.500.000 κατασχετήρια (ηλεκτρονικά και χειρόγραφα). 

Άνθισαν στα χρόνια του 3ου Μνημονίου οι κατασχέσεις, τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, επιδοτήσεων αλλά και ακινήτων σε βάρος φορολογουμένων και επιχειρήσεων με χρέη προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τριετία 2015 - 2018 της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διενεργήθηκαν περισσότερες από 6 εκατομμύρια κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμών οφειλετών με χρέη προς το Δημόσιο. 

Το φαινόμενο έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν από το 2016 και μετά οι κατασχέσεις πέρασαν από την χάρτινη στην ηλεκτρονική εποχή. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Δ. Φιλιππίδη για τον Κ. Κατσίφα και το Προσύμφωνο, στον Hellas FM - Hellenic Radio, New Yor

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με Δ. Φιλιππίδη για τον Κ. Κατσίφα και το Προσύμφωνο, στον Hellas FM-New York

29/10/2018

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Αλβανία

Bild: Εμμένει στις απαιτήσεις της για γερμανικές αποζημιώσεις η Πολωνία πριν την επίσκεψη Merkel στη Βαρσοβία

Επανέρχεται στο «καυτό» ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος της Πολωνίας Antrei Duda ο οποίος δήλωσε σήμερα (28/10) ότι η χώρα του εμμένει στην διεκδίκηση επανορθώσεων από τη Γερμανία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μερικές ημέρες πριν από τις κυβερνητικές διαβουλεύσεις που προβλέπεται να γίνουν μεταξύ της Βαρσοβίας και του Βερολίνου.

«Κατ΄ εμέ το κεφάλαιο της καταβολής αποζημιώσεων δεν έχει κλείσει», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild.

Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί

Σε όρους πραγματικής ισοτιμίας, το «ιταλικό ευρώ» είναι υπερτιμημένο κατά 10%, ενώ το «γερμανικό ευρώ» υποτιμημένο κατά 11% – οπότε αποτελεί μεγάλο άθλο το ότι η Ιταλία, με ένα νόμισμα ακριβότερο κατά 21% από τη Γερμανία, έχει πλεονάσματα στο ισοζύγιο της.

Επενδύσεις & Αγορές 

Όταν εξετάζει κανείς το νόμισμα μίας χώρας, έτσι ώστε να κατανοήσει πόσο τη βοηθάει όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της απέναντι στις άλλες, οφείλει να αναφέρεται στους πραγματικούς δείκτες της συναλλαγματικής ισοτιμίας (REER) – όπως το γράφημα που ακολουθεί, στα αριστερά του οποίου αναγράφονται τα νομίσματα των χωρών με ελλείμματα στα ισοζύγια εξωτερικών συναλλαγών τους, ενώ στα δεξιά τα πλεονασματικά.