MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Έγραψα τις προάλλες ότι ελευθερία δεν είναι οι συζητήσεις στα καφενεία και στο fb και ότι το καθεστώς μας είναι στην ουσία από τα πιο ανελεύθερα στον κόσμο και κάποιος φίλος εξανέστη.

Δυστυχώς έχω δίκιο. Πραγματική ελευθερία και δημοκρατία υπάρχει σε ένα καθεστώς όταν αυτό εξασφαλίζει:

α) Ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στην εξουσία για όλους τους πολίτες.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στους Λ. Μαύρο και Μ. Πούλλαδο, Ράδιο Πρώτο

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στους Λ. Μαύρο και Μ. Πούλλαδο, Ράδιο Πρώτο

25/10/2018

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία

Το Open Society Foundation του Soros έχει χρηματοδοτήσει για την αλλαγή του ονόματος της FYROM, το μεταναστευτικό και το Athens pride

H μεγαλύτερη φοροαποφυγή στην ιστορία 18 δισεκ. δολάρια από τον George Soros 

Το Open Society Foundation του George Soros του δισεκατομμυριούχου επενδυτή που έχει χρηματοδοτήσει για την αλλαγή του ονόματος της FYROM αλλά και το Athens pride για πολλοστή φορά εντός και εκτός Ελλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Εσχάτως στις ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο γιατί μεταξύ πολλών άλλων δέχθηκε ένα δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό ενώ στην Ελλάδα φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει τα σχέδια αλλαγής ονόματος στην FYROM. 

Σήμα κινδύνου για όλα τα assets της Ευρωζώνης – Κίνδυνοι από Ιταλία

Ο Αλέσιο ντε Λόνγκις, αναλυτής της Oppenheimer Funds, μιλώντας στο MarketWatch, προειδοποιεί ότι η Ιταλία μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη των αγορών για το σύνολο των ευρωπαϊκών assets.

«Περιορίσαμε περαιτέρω την έκθεσή μας στην Ευρωζώνη, δεδομένων των κινδύνων για την Ιταλία» λέει ο ντε Λόνγκις. Και προσθέτει: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, όπως συχνά ακούγεται. Αλλά, η Ιταλία δεν είναι σε θέση να “τρέχει” μεγάλα ελλείμματα, καθώς δεν τυπώνει το δικό της νόμισμα».