MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Το βρετανικό οικονομικό θαύμα

Εάν για να συμβεί ένα ελληνικό «θαύμα» πρέπει προηγουμένως να χρεοκοπήσει επίσημα η χώρα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι υπεύθυνοι, δεν πρέπει να διστάσουμε καθόλου – συνειδητοποιώντας επιτέλους πως είναι αδύνατον σταθεί ένα βιώσιμο οικοδόμημα επάνω σε σαθρά θεμέλια, όποιο νόμισμα και αν έχουμε, οπότε πρέπει προηγουμένως να γκρεμιστεί.
«Με το απίστευτα διεφθαρμένο και βρώμικο κομματικό σύστημα που έχει καταφέρει να επιβιώσει στην Ελλάδα, να ζει και να βασιλεύει καλύτερα παρά το ότι τη χρεοκόπησε, παραμένοντας μαζί με τις οικονομικές και τις υπόλοιπες ελίτ που το στηρίζουν το μοναδικό που δεν επηρεάστηκε καθόλου από την κρίση, δεν υπάρχει λύση – αφού δεν επιτρέπει καν την πρόσβαση στην πολιτική Ελλήνων που είναι σε θέση να προσφέρουν στη χώρα τους. Σε ένα προικισμένο από το Θεό κράτος, όπως ασφαλώς είναι η Ελλάδα, το οποίο θα μπορούσε πολύ εύκολα να τα καταφέρει – εάν απελευθερωνόταν από τον κομματικό ζυγό που για να μην εμποδίζεται η διαφθορά του, έχει διαφθείρει τους πάντες».

Έλληνες και Ελληνίδες

Πότε τιμωρήσαμε όμως εμείς κάποιον πολιτικό για τα τρομακτικά του λάθη ή για τη μη τήρηση των υποσχέσεων του; Ποτέ, σχεδόν πάντοτε αμείβαμε πλουσιοπάροχα την προδοσία. Επομένως δίκαια υποφέρουμε και δίκαια έχουμε μετατραπεί σε αποικία.

Άποψη 

Ανέτρεψε αντισυνταγματικά και παράνομα το δημοψήφισμα, υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, δεν σεβάστηκε καμία προεκλογική του δέσμευση, εκποίησε αεροδρόμια και τράπεζες, τις χρεοκόπησε ξανά επειδή ήθελε να διατηρήσει το μύθο της εξόδου από τα μνημόνια (άρα δεν μπορούσε να δεχτεί την πιστοληπτική γραμμή), κάνει τα πάντα για να παραδώσει τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς (βλέπε Γερμανούς) αναλαμβάνοντας ακόμη και υπουργός εξωτερικών, ενώ φαίνεται πως δεν θα διστάσει να ξεπουλήσει ούτε την Ακρόπολη για να μείνει στην καρέκλα του. 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΑ

Το ελληνικό καθεστώς είναι από τα πιο ανελεύθερα καθεστώτα στον κόσμο. Η συζήτηση στα καφενεία και στο fb δεν είναι ελευθερία. Το υπερσυγκεντρωτικό αυτό καθεστώς, διαιρεί τον κόσμο με τα ΜΜΕ, το ρουσφέτι και τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον παραδίδει σε μια ανελέητη ισοπέδωση. 

Αφήνει τις συζητήσεις καφενείου και τις ισοπεδωτικές συζητήσεις (ξεκατινιάσματα) μέσα στο διαδίκτυο, αλλά αφενός τα ΜΜΕ είναι πλήρως καθεστωτικά και κατευθυνόμενα προς την κατασκευή του ετεροκατευθυνόμενου εκείνου υποκειμένου που θα είναι εύκολα χειραγωγίσιμο, αφετέρου τρομοκρατεί τον κόσμο και κτυπά αλύπητα με πρωτοφανή σκληρότητα τις περιπτώσεις εκείνες που εν δυνάμει θα του προκαλούσαν πρόβλημα. 

Ν. Λυγερός - Διάλεξη - "Βαλκανική Γεωστρατηγική". Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Νεμέα.

Ν. Λυγερός - Μέρος I,ΙΙ - "Βαλκανική Γεωστρατηγική". Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Νεμέα.

17/10/2018

Με θέμα : Διάλεξη, Γεωπολιτικά, Εξελίξεις