MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

«ΟΣΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»

του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας

Το προχτεσινό εντυπωσιακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια με την αποχή του 64% (που ίσως στην πραγματικότητα να ήταν και ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένης της βάσιμης υποψίας για…μεθοδεύσεις κατά το τελευταίο τρίωρο) απέδειξε κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Απέδειξε κατ’ αρχάς, αυτό που τονίζουμε συνεχώς εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο τώρα, πριν ακόμη δηλαδή καν ξεκινήσει επίσημα όλη αυτή η ιστορία: ότι η βασική μας ελπίδα δεν είναι φυσικά η…υπερήφανη εξωτερική μας πολιτική, αλλά η σκοπιανή αδιαλλαξία.

ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο πιστωτικό κραχ - Οι κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα

Οι αρχές ελέγχου θα πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επαγρύπνηση, τονίζει το Ταμείο 

Ηχηρή είναι η προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Στις επικαιροποιημένες εκθέσεις «Global Financial Stability» και «World Economic Outlook» το Ταμείο τονίζει ότι κυβερνήσεις και αρχές ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν κατόρθωσαν να εφαρμόσουν όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να υπάρξει προστασία των αγορών αλλά και των τραπεζών από «ριψοκίνδυνες συμπεριφορές».

«Καμπανάκι» από ΔΝΤ: Η κρίση συρρίκνωσε τον αριθμό γεννήσεων στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, τα σχετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας οδηγούν σε αναβολή αποφάσεων για γάμο και τεκνοποίηση

Τον κώδωνα του κινδύνου για την απότομη πτώση των γεννήσεων σε χώρες που πλήττονται από κρίση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, έκρουσε σήμερα (3/10/2018) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ειδικότερα, στο 2ο κεφάλαιο του World Economic Outlook του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, τα σχετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναβολή αποφάσεων για γάμο και τεκνοποίηση.

ROYAL RAYMOND RIFE -ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Ο ROYAL RAYMOND RIFE ΠΙΟΝΙΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CRYPTOCIDES PRIMORDIALES.

Η σοβαρότερη συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου από το 1930. Το μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ιατρικής, η εξόντωση του Dr Royal Raymond Rife και η εξαφάνιση από τα ιατρικά συγγράμματα του όρου «Cryptocides primordiales» δηλαδή του κρυπτοϊού του καρκίνου. Το πραγματικά ενδιαφέρον μέρος στην ζωή του Rife ήταν η ανακάλυψη του κρυπτοϊού του καρκίνου, η ανακάλυψη της θεραπείας του και ο επακόλουθος πόλεμος όπως και η εξόντωση του από το ιατρικό κατεστημένο!

Fitch: Υποβάθμισε 20 τράπεζες της Τουρκίας

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης 20 τουρκικών τραπεζών, σε «ΒΒ-» από «ΒΒ» προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος Fitch, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα της γειτονικής χώρας. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων, η κεφαλαιοποίηση, η ρευστότητα αλλά και το χρηματοδοτικό προφίλ των τουρκικών τραπεζών είναι πιο πιθανό από ποτέ να βρεθούν υπό πίεση.