MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Λαός Β'κατηγορίας: Οι Σκοπιανοί ψηφίζουν - Οι Έλληνες δεν είναι «ώριμοι» για να ψηφίσουν - Αποφασίζουν Τσίπρας-Καμμένος

Την ώρα που οι Σκοπιανοί εκφράζουν την άποψή τους ψηφίζοντας, οι Έλληνες αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους για να ακουστούν, λες και πρόκειται για λαό β'κατηγορίας που στερείται πολιτικών δικαιωμάτων.

Είναι πραγματικά απίστευτο πως για την ίδια συμφωνία, ο ένας λαός έχει το δικαίωμα λόγου και ο άλλος όχι.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, με αφορμή τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, είναι προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Trump εναντίον όλων

H τρίτη εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι καταδικασμένη, αφού οι Η.Π.Α. έχουν τοποθετηθεί αρνητικά, αρκεί να μη συμβεί κάτι στο σημερινό τους πρόεδρο – ελπίζοντας να μην σταματήσει με την ίδια διαδικασία όπως οι δύο προηγούμενες, αφού ένας επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν ο τελευταίος.

Ανάλυση 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ευρίσκεται ξανά το θέμα της παγκοσμιοποίησης, λόγω της πρόσφατης αναφοράς του προέδρου Trump που συνεχίζει να τοποθετείται ξεκάθαρα εναντίον της – όπως άλλωστε πριν ακόμη εκλεγεί (άρθρο). Εμείς πάντως έχουμε τονίσει πως ο κάθε συνετός άνθρωπος πρέπει αφενός μεν να διδάσκεται από την ιστορία, αφετέρου να καταγράφει και να ζυγίζει τα πλεονεκτήματα με τα μειονεκτήματα της απόφασης του – με κριτήριο τη δική του χώρα, καθώς επίσης τη θέση του. 

Οι άθλιοι

Οι Έλληνες συνεχίζουν να σιωπούν ένοχα, ανεχόμενοι τη ληστεία. Όμως, όπως αναφέρει ο Μακιαβέλι, δεν πρέπει ποτέ να αφήνει κανείς να συνεχίζεται μία ανωμαλία για να αποφύγει τον πόλεμο – επειδή δεν τον αποφεύγει τελικά, αλλά μόνο αλλάζουν οι συνθήκες προς όφελος των αντιπάλων του.

Άποψη 

Η αιτία που υπερχρεώθηκε η Ελλάδα το 2009 είναι η πολιτική διαφθορά (ανάλυση), η οποία δεν θα ήταν εφικτή εάν οι κυβερνήσεις της δεν είχαν διαφθείρει με τη σειρά τους τον κρατικό μηχανισμό – καθώς επίσης εάν δεν προσέφεραν στους Πολίτες υπερβολικές παροχές, όπως οι μη αναγκαίες προσλήψεις στο δημόσιο, οι μεγάλες ή/και πρόωρες συντάξεις, οι κομματικές εξυπηρετήσεις κοκ. Πρόκειται βέβαια για τη μισή αλήθεια, αφού συνέβαλλε τόσο η πολιτική της ΕΚΤ, όσο και της Γερμανίας – κάτι που όμως αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη (άρθρο). 

Η χούντα των δανειστών

Η επιτροπή εποπτείας που έχει τοποθετηθεί στο Πουέρτο Ρίκο, παρόμοια με την τετραμελή Τρόικα που έχει ορισθεί για την Ελλάδα, αποτελείται από επτά μέλη – από μη εκλεγμένους υπαλλήλους που καθορίζουν τους νόμους του νησιού και τον προϋπολογισμό του, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Επικαιρότητα 

Σε όλη την έκταση της ανάλυσης μας από το 2016 (πηγή), είχαμε επισημάνει αρκετές ομοιότητες της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο – η σχέση του οποίου με τις Η.Π.Α. μοιάζει πολύ στη σημερινή της πατρίδας μας με την Ευρωζώνη. Όπως είχαμε δε αναφέρει τότε, οι δανειστές της Ελλάδας αρνούνται να της εγκρίνουν μία αποτελεσματική αναδιάρθρωση των χρεών της, έτσι ώστε να αναβιώσει η επενδυτική διαδικασία – έχοντας επιλέξει την υφαρπαγή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της (άρθρο), αφού προηγουμένως την έχουν μετατρέψει σε αποικία χρέους ή/και σε προτεκτοράτο των ισχυρών κρατών της Ευρωζώνης (της Γερμανίας για να είμαστε πιο σαφείς). 

Ο γερμανό-τουρκικός άξονας

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να καταλάβουν οι Η.Π.Α. τον ύπουλο ρόλο της Γερμανίας, αφού η Ελλάδα έχει αποδυναμωθεί εντελώς – με μία ηγεσία που κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει σε ποια τρομακτικά αδιέξοδα οδηγεί τη χώρα μας.

Ανάλυση 

Το χειμώνα του 1999 συνελήφθη στην Κένυα ο επικεφαλής του κουρδικού ΡΚΚ με την «ευγενική συνδρομή» της ελληνικής κυβέρνησης. Το καλοκαίρι η δυτική πλευρά της Τουρκίας βίωσε έναν καταστροφικό σεισμό με το θάνατο 20.000 ανθρώπων και με τη βιομηχανική βάση της να υφίσταται μεγάλες ζημίες – ενώ την άνοιξη του 2001 ακολούθησε η μεγαλύτερη οικονομική κρίση της χώρας, μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την κατάρρευση του νομίσματος της. Οι Τούρκοι εξαθλιώθηκαν, ενώ οι περισσότεροι ένιωσαν εγκαταλειμμένοι από την τότε απίστευτα διεφθαρμένη πολιτική τους ηγεσία (ανάλυση) – με αποτέλεσμα να αναζητούν κάτι καινούργιο.