MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Αυξάνεται δραματικά η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Από δυσοίωνα έως και αρκετά ανησυχητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Τα συστηματικά χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής μετασχηματίζουν τη σύνθεση της ηλικιακής πυραμίδας.

Η σημαντικότερη αλλαγή θα είναι ίσως η μεγάλη μετάβαση προς έναν κατά πολύ γηραιότερο πληθυσμό, κάτι που είναι ήδη εμφανές σε αρκετά κράτη της ΕΕ. 

Γιατί δεν ασχολούνται με τον ρόλο των ΜΚΟ; Τι δεν καταλαβαίνεις;

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της αυθαιρεσίας της διαχείρισης των κονδυλίων για το Προσφυγικό. Η Ε.Ε. προέβλεψε κονδύλι 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τις ΜΚΟ να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος. 

Όμως, οι εικόνες από τη Μόρια ήταν αποκαρδιωτικές, οι συνθήκες άθλιες και ελάχιστοι ασχολούνται στα σοβαρά με το φλέγον θέμα της απόδοσης αναλυτικού λογαριασμού.

Γερμανικό “Βατερλό” για Ερντογάν, μεγάλη αποτυχία, προσβλήθηκε και πρόσβαλε

«Πώς γίνεται να επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Γερμανία ελεύθερα χιλιάδες άνθρωποι του ΡΚΚ; Δεν απαγορεύεται αυτό εδώ;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.