MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η απάνθρωπη πλευρά των μνημονίων

Tα νεογέννητα βρέφη πεθαίνουν από εντελώς ιάσιμες ασθένειες, οι έφηβοι αυτοκτονούν, οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα, οι ενήλικες υποφέρουν από ασθένειες λόγω άγχους, οι συνταξιούχοι δολοφονούνται από κακή ιατρική περίθαλψη και ανέχεια – ενώ οι δανειστές ενδιαφέρονται μόνο για να εισπράξουν τα χρήματα τους στο πολλαπλάσιο, υφαρπάζοντας επί πλέον ότι έχουν και δεν έχουν οι Έλληνες. 

Επικαιρότητα

Υπάρχουν οι αριθμοί – ιδιαίτερα προσφιλείς σε εμάς τους οικονομολόγους, αφού μας βοηθούν να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι, για τους οποίους οφείλουμε να μεταφράζουμε αυτούς τους αριθμούς, ενημερώνοντας τους – αν και συχνά μας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία, έχοντας διδαχθεί από την εμπειρία τους πως όλοι όσοι ασχολούνται με αυτούς, έχουν ή εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα που φυσικά δεν αποκαλύπτουν.

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού για ''Ενεργειακά και τα Μακεδονικά'' στην εκπομπή ''Μαζί''

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού για ''Ενεργειακά και τα Μακεδονικά'' στην εκπομπή ''Μαζί''. DRTV

27/09/2018

Με θέμα : Τουρκία, Προκλήσεις, Ψυχ. Επιχειρήσεις, Γεωπολιτικά

Η χρηματοδότηση του πελατειακού κράτους

Η ιστορία των υπέρογκων κρατικών επιχορηγήσεων που θεσμοθετήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1984, καθώς επίσης οι διαφορές της κυβέρνησης με τη ΝΔ – η οποία μπορεί και πρέπει να εξυπηρετεί τον υπέρογκο τραπεζικό δανεισμό της, αρκεί να εκπονήσει ένα ορθολογικό σχέδιο.

Ανάλυση 

Εισαγωγικά, ασφαλώς δεν είμαστε εναντίον της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, αρκεί να διατηρείται σε λογικά επίπεδα, καθώς επίσης να είναι διαφανής ο τρόπος χρησιμοποίησης της από τις πολιτικές παρατάξεις – αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα. Εν τούτοις, προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, ιδίως όσον αφορά τα μικρά κόμματα και ειδικά αυτά που είναι εκτός βουλής, είτε καινούργια, είτε παλαιότερα – ενώ, επειδή διαμοιράζεται με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, τα ισχυρά κόμματα επωφελούνται πολύ περισσότερο. Επομένως το θέμα να έπρεπε να διερευνηθεί καλύτερα, έτσι ώστε να είναι μικρότερες οι «παρενέργειες» – αν και το σύστημα, έτσι όπως είναι δομημένο, δεν πρόκειται να το επιτρέψει (ανάλυση). 

Ο έλεγχος των μαζών

Δεν χειραγωγείται το συνειδητό των ανθρώπων με τη βοήθεια της λογικής τους, αλλά οι επιθυμίες και οι μη συνειδητοί φόβοι δια μέσου των συναισθημάτων τους – με έναν τρόπο που είναι σχεδόν αδύνατον να αμυνθούν οι περισσότεροι, ειδικά οι λιγότερο μορφωμένοι.

«Ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός μέσω των ΜΜΕ και των καταστροφικών συνθημάτων που προωθούνται, έχει στόχο την «αποτέφρωση» της ανακλαστικής σκέψης(=πληροφόρηση, επεξεργασία των πληροφοριών, σύνθεση) – αμέσως μετά στην αντικατάσταση της από μία διαδοχική σειρά εικόνων εκτός του χώρου και του χρόνου. Σε μία χρονική και τοπική απόσταση δηλαδή που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν οι εικόνες και οι πληροφορίες ως προς την αλήθεια τους, από αυτούς που δέχονται την επίθεση. 

Γιατί στοχοποιούν τους «νοικοκυραίους»;

Ο φόβος και ο διχασμός επέστρεψαν από άλλη πόρτα στην ελληνική κοινωνία μισό αιώνα μετά τον Εμφύλιο 

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου 

Αυτός ο τόπος χρειάστηκε μισό αιώνα και βάλε για να ξεπεράσει (όσο ξεπέρασε) τις μνήμες και τα δάκρυα του Εμφυλίου. Να μπορέσει να περάσει το δύσκολο «ποτάμι» της λήθης. Δυστυχώς, από τη μια τα Μνημόνια και από την άλλη το προσφυγικό τσουνάμι και ενδιαμέσως οι ιδεοληψίες διαφόρων μάς φέρνουν πάλι στα πρόθυρα του σημείου μηδέν. 

Πρωτοφανές καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ: Στέλνουν ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να…κόψουν το ρεύμα σε σπίτια πολιτών – Οργιάζει η εγκληματικότητα αλλά κυνηγάνε τον λαό

Πρωτοφανές καταστάσεις ζούμε υπό το καθεστώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μετά από εκχωρήσεις ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, οικονομικά σκάνδαλα, δολοφονική αμέλεια και κακή διαχείριση κρίσεων, τώρα.. θα στέλνουν τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια των πολιτών για να κόβουν το ρεύμα. 

Οι σκηνές που ζούμε θυμίζουν άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες της Ελλάδας και της Δημοκρατίας.