MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ιταλία: Σε επίπεδα ρεκόρ τα ποσοστά της Lega

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ (μετά το 32%, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα) εκτοξεύθηκε το ποσοστό για τη Λέγκα του Βορρά (Lega Nord) στις δημοσκοπήσεις, με το κόμμα του Matteo Salvini να παρουσιάζει, μάλιστα, σχεδόν διψήφια διαφορά από το δεύτερο κόμμα στην κατάταξη.

H Lega North είναι το μεγάλο εθνικιστικό κίνημα της Ιταλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα (μεταξύ 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2018) της «Winpoll», συγκεντρώνει 35% σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (πριν τις εκλογές του Μαρτίου 2018) της εταιρείας!

Ο ορισμός του τυράννου

Πρόκειται για έναν ναρκισσιστή «κοινωνιοπαθή» χαρακτήρα που έχει μία εξαιρετικά μεγαλοπρεπή άποψη για τον εαυτό του, πιστεύοντας ότι είναι υπεράνω όλων των κανόνων μίας κοινωνίας – ότι δεν δεσμεύεται δηλαδή από εκείνους τους κανονισμούς που ισχύουν για τους υπόλοιπους ανθρώπους, επειδή είναι ανώτερο ον.
«Είναι πεπεισμένος πως μπορούν να τον καταλάβουν μόνο οι σημαντικοί, υψηλού επιπέδου και κοινωνικής καταξίωσης άνθρωποι – οπότε είναι υποχρεωμένος να επιλέξει την καριέρα ενός φημισμένου πολιτικού, κάνοντας πράγματα, ακόμη και εγκληματικά, που δεν θα έκανε κανένας άλλος, απλά και μόνο για την ενίσχυση της φήμης του» (πηγή).