MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.

«Για την ονομασία των Σκοπίων δεν θα αποφασίσουν μόνο οι άνθρωποι που μέχρι χθες ακόμη έλεγαν τα Σκόπια Μακεδονία. Είμαστε και εμείς εδώ που ζήσαμε και ζούμε στη Μακεδονία και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ! Είμαστε εμείς που τιμήσαμε και τιμούμε τους Ηρωικούς Μακεδονομάχους που έπεσαν για να ζούμε εμείς εδώ ελεύθεροι και δυνατοί… Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάει τους ήρωες που έπεσαν στο Βάλτο των Γιαννιτσών, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τους κρεμασμένους Παπάδες και τους Προκρίτους στα Χωριά της Φλώρινας και της Καστοριάς! Αυτή τη φορά από εδώ και εμπρός θα είμαστε και εμείς εδώ και δεν θα αφήσουμε τίποτε και κανέναν να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας… Γιατί όταν χαρίζεις όνομα, χαρίζεις και έδαφος».

«Δημιουργείται ένα κράτος για όλους τους αιώνες, για πάντα: Μακεδονία. Το Βόρεια δεν παίζει κανένα ρόλο. Στο εξής μια επαρχία της Ελλάδας θα λέγεται Μακεδονία, με καμία πλέον διεθνή υπόσταση, ενώ διεθνώς Μακεδονία θα σημαίνει κάτι σλάβικο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την προδοσία» (BB).

«Νεκρωμένη» από χιλιάδες ενόπλους η περίμετρος της ΔΕΘ και το Βελλίδειο - Μέχρι και UAV περιπολούν

Περιτριγυρισμένο από δεκάδες οχήματα των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα οι δρόμοι γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και τη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ' όπου θα διέλθουν οι πορείες διαμαρτυρίες.

Βασική μέριμνα είναι να μην πλησιάσουν καθόλου οι πολίτες τα κυβερνητικά στελέχη καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος για την ασφάλειά τους λόγω της αγανάκτησης που επικρατεί στο θέμα της εκχώρησης της Μακεδονίας από την συμφωνία των Πρεσπών.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ «ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ

Εδώ και δεκαετίες οι Σκοπιανοί ήθελαν «Μακεδονική» εθνικότητα και «Μακεδονική» γλώσσα, γιατί αυτά είναι εκείνα τα στοιχεία που δημιουργούν φυλετική διάκριση και εθνικιστικό αλυτρωτισμό. Αντίθετα την δήθεν άρνηση της σύνθετης ονομασίας, την έριχναν ως "δούρειο ίππο" για αποπροσανατολισμό και εστίαση όλης της προσοχής μόνο σ’ αυτό.

Ήρθε λοιπόν η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά και μετά από πολύ «σκληρή διαπραγμάτευση», κατάφερε όχι μόνο να πάρουν οι Σκοπιανοί ό,τι ποθούσαν, αλλά να προστεθούν και νέα κέρδη για τους Σκοπιανούς: