MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΙΤΕ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΕΊΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΚΟΥΚΛΕΣ" ΤΟΥ.

Η κομματοκρατία στην Ελλάδα έχει καταστρέψει και διαφθείρει πρώτα απ’ όλα τον ίδιο το λαό και έπειτα τη χώρα. Όσοι όμως απορρίπτουν συλλήβδην τα κόμματα, είτε επιζητούν κάποιον δικτάτορα, είτε παίζουν με τις «κούκλες» τους. Δηλαδή τις πολιτικές φαντασιώσεις τους.

Ο λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να φτιάχνει ενώσεις προσώπων (κόμματα) που στόχο έχουν την κατάκτηση της εξουσίας. Ακόμα και στην Αθηναϊκή δημοκρατία, ο λαός ήταν χωρισμένος σε δύο παρατάξεις.

Οι 3 στους 10 δεν πλήρωσαν τον φόρο εισοδήματος τον Ιούλιο!

Απλήρωτη άφησαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τρείς στους δέκα φορολογούμενους, ενώ αυξήθηκαν κατά περισσότερους από 200.000 οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα οποία πρέπει να σημειωθεί δείχνουν πως η δημιουργία νέων χρεών έχει επιβραδυνθεί στους τελευταίους μήνες.

Ο βιασμός της κοινής λογικής

Είναι θλιβερή η δημιουργία ενοχών από τους ίδιους τους Έλληνες στους συμπολίτες τους, μέσω κατηγοριών και εσφαλμένων ερμηνειών – σε έναν λαό που υποφέρει επί οκτώ συνεχή χρόνια τα πάνδεινα, κυρίως λόγω της ανικανότητας των πολιτικών του κομμάτων να χειριστούν σωστά τα προβλήματα της οικονομίας.

Ανάλυση

Η Ελλάδα, μία πλούσια και πολλαπλά προικισμένη χώρα, υπέφερε ανέκαθεν από την ανίκανη ή/και διαφθαρμένη πολιτική της ηγεσία – γεγονός που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, μελετώντας την ιστορία της των τελευταίων 180 ετών. Η ανικανότητα της πολιτικής έφτασε στο απόγειο, μετά το ξέσπασμα της κρίσης υπερχρέωσης – όπου τα λάθη, σκόπιμα ή μη, κορυφώθηκαν ως εξής:

Εθνικά εγκλήματα κατά συρροή

Γνωρίζοντας πως τα κόμματα εξουσίας δεν χρεοκόπησαν μόνο την πατρίδα τους, αλλά είναι και τα ίδια χρεοκοπημένα, είναι εύλογη η υποταγή τους στους δανειστές – αφού αυτός που χρωστάει είναι σκλάβος εκείνων που τον έχουν δανείσει, οπότε υποχρεωμένος να υπακούει στις εντολές τους.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τη νοοτροπία, την τάση καλύτερα να κυριαρχούν και να κυβερνούν τους άλλους. Η φυλή των ελίτ, ειδικά τραπεζών όμως, δεν είναι «οι περισσότεροι άνθρωποι» – είναι ένας πολύ συγκεκριμένος «επιλεγμένος λαός», όπως οι ίδιοι ανόητα πιστεύουν. Εάν όλοι οι άνθρωποι ήταν «πρόβατα», ο πλανήτης θα ήταν ένα μάλλον ήσυχο μέρος. Δεν είναι όμως, αφού υπάρχουν πολλοί λύκοι ανάμεσά τους – ενώ, όσο αρνούνται αυτό το γεγονός, τόσο θα συνεχίσουν να χάνουν και να υποφέρουν.

Πολύ συχνά ένα πρόβατο σηκώνει το κεφάλι του, βλέποντας ακριβώς τι συμβαίνει και πού οδηγούν το κοπάδι οι λύκοι. Αμέσως μετά προειδοποιεί τα υπόλοιπα για τον κίνδυνο – όπου όμως αυτά το συμβουλεύουν να μείνει ήσυχο, να κοιτάζει τη δουλειά του και να συνεχίσει να βόσκει στο λιβάδι. Εάν όμως αρκετά κεφάλια σηκωθούν, τότε μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή – να πάψουν να οδηγούνται στη σφαγή τα πρόβατα, χωρίς καν να διαμαρτύρονται».