MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Το διεφθαρμένο κομματικό κράτος

Έχει ενδιαφέρον η δήλωση της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία το χρέος της δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να «κουρευτεί» – όταν την ίδια στιγμή τάσσεται υπέρ των μνημονίων που δεν προβλέπουν «κούρεμα» ούτε του μη βιώσιμου ιδιωτικού χρέους, ούτε του επίσης μη βιώσιμου δημοσίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Ελλάδα να αλλάξει οριστικά ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Τα κόμματα έχουν εξελιχθεί κυριολεκτικά σε εγκληματικές συμμορίες που πολεμούν μεταξύ τους, με στόχο την εκμετάλλευση της χώρας – όπως οι συμμορίες της Μαφίας για το έλεγχο των περιοχών τους. Την ίδια στιγμή οι μάχες μαίνονται στο εσωτερικό τους, εμποδίζοντας παράλληλα την πρόσβαση στην πολιτική όλων των ικανών και έντιμων Ελλήνων – ενώ η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο να υποφέρουν 10.500.000 Πολίτες από τους 1.000 πολιτικούς που υπέγραψαν ενδοτικά τα μνημόνια, παραμένοντας ατιμώρητοι στο απυρόβλητο. 

ΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ";

Σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, είπε περίπου τα εξής σχετικά με την Ελλάδα: 

«Σε ότι αφορά τις τράπεζες, στην Ευρώπη αποφασίσαμε να αναλάβουν τα κράτη (φορολογούμενοι) να καλύψουν τις ζημιές των ιδιωτών επενδυτών. 

Σε περίπτωση Grexit υπήρχε κίνδυνος διάλυσης της Ευρώπης. 

Ο Schaeuble, όπως και εγώ, ήξερε πολύ καλά ότι η Merkel δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί ένα Grexit. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη για τη διάλυση της Ευρώπης;» 

ΟΟΣΑ: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην αύξηση φόρων»! - Άλλο ένα επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Όπως αποκαλύπτει η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την φορολογική πολιτική (Tax Policy Reforms 2018) μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν τόσο πολύ οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι από το 2015 που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα:

1. Στην διετία 2015-2016 η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη στον κόσμο στις αυξήσεις φόρων, με αυξήσεις 2,5-3% του ΑΕΠ. Πολλαπλάσια από όλες τις άλλες χώρες ήταν η αύξηση κυρίως στους έμμεσους φόρους, αλλά και στους φόρους εισοδήματος. Οριακή μείωση (της τάξεως του 0,2%-0,3% ή μόλις 1/10 των αυξήσεων φόρων) καταγράφηκε μόνον στους φόρους Περιουσίας -λόγω αλλαγής των αντικειμενικών.

Βόρεια Ελλάδα : Η μεγαλύτερη μετανάστευση απο το 1960 – “Κυνηγημένοι” …εργαζόμενοι -Πρωταθλήτρια στην ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

“Περιβάλλον θολό”, χαρακτήρισε την κατάσταση στην αγορά εργασίας ο πρόεδρος του ΕΚΘ κ. Τσαραμπουλίδης, κατά την σύσκεψη των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Βορείου Ελλάδος, παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ. 

Ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού, καταγγέλλοντας περιστατικά εργοδοτών που προσλαμβάνουν άτομα τα οποία αναγκάζουν στη συνέχεια να δεσμευτούν ότι δεν θα γραφούν σε συνδικάτα, προκειμένου να μην καλύπτονται από οποιαδήποτε υπογραφή σύμβασης.

Επικίνδυνες εξελίξεις – Η Ελλάδα χάνει γρήγορα την εμπιστοσύνη των αγορών - Αποχωρούν από ομόλογα και μετοχές οι ξένοι επενδυτές

Οι διεθνείς επενδυτές αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα.

Η παροχολογία Τσίπρα έχει ενεργοποιήσει έντονα αρνητικά και αμυντικά αντανακλαστικά στους διεθνείς επενδυτές.

Οι αγορές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα, η παροχολογία, η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και η εικόνα των αποτελεσμάτων των τραπεζών αποτελούν τους 3 βασικούς λόγους που οι επενδυτές αποεπενδύουν.