MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Έγγραφο – ντοκουμέντο του Κίσινγκερ στον Φορντ: Αφήστε τους Τούρκους να πάρουν ότι θέλουν στην Κύπρο!

Οχι ότι δεν ξέραμε τον ρόλο του Κίσινγκερ κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται και μέσω εγγράφων που έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα μ΄ ένα απ΄ αυτά που δημοσιεύει η ιστοσελίδα hellasjournal.gr, ο Χένρι Κίσινγκερ προέτρεψε τον πρόεδρο Φορντ να επιτρέψει στους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στην Κύπρο, γιατί όπως του είπε “έχουν το δικαίωμα”!

Η μεγάλη εκλογική απάτη

Τα σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα σήμερα εφαρμόζουν αποδεδειγμένα καλύτερα τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, αφού δεν επιτρέπουν άλλες πιο ριζοσπαστικές επιλογές στις μάζες – ενώ τις αποκλείουν από τις διαδηλώσεις, από τους δρόμους, οπότε προτιμούνται από τις ελίτ.
«Η δύναμη των κομμάτων έχει άμεση σχέση με τη χρηματοδότηση τους – αφού διαφορετικά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα έξοδα τους, τις διαφημίσεις τους, τα γραφεία που νοικιάζουν ανά τη χώρα κοκ. Ως εκ τούτου είναι εξαρτημένα από τις ελίτ οι οποίες τότε καθορίζουν τις «δημοκρατικές επιλογές» των μαζών – στηρίζοντας συνήθως κόμματα που δεν διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, όσον αφορά τα συμφέροντα τους (των ελίτ). 

Η οικονομία βρίσκεται σε μόνιμη στασιμότητα: Τουρίστες χαμηλού εισοδήματος, φορολογική τρέλα & πτώση στις επενδύσεις

Στην κυβέρνηση αναγκάστηκαν να έρθουν σε σύγκρουση με την ίδια την πραγματικότητα η οποία και διέλυσε τις αυταπάτες τους: Ανάπτυξη με φορολογία σε ότι πετάει, κινείται, κολυμπάει και αναπνέει δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

Και φυσικά εννοούμε σοβαρή ανάπτυξη και σταθερή, καθώς όπως όλα δείχνουν η χώρα είναι πολύ πιθανό και φέτος να μην ξεπεράσει το «ψυχολογικό» όριο του 2% (που και πάλι δεν είναι κάτι σπουδαίο για μια χώρα η οποία ισοπεδώθηκε από τα μνημόνια σχεδόν μια δεκαετία)

Επενδύσεις στην χώρα δεν γίνονται και γιατί να γίνουν άλλωστε; Ποιος θέλει να έχει συνέταιρό του το ελληνικό κράτος στα κέρδη του και να είναι μόνος στις ζημιές του;

Ο λαϊκισμός των ελίτ

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης, ιδιαίτερα των αδύναμων οικονομιών του Νότου που είναι ταυτόχρονα χώρες υποδοχής, το οποίο εάν δεν επιλυθεί θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις – οπότε δεν βοηθάει να είναι κανείς ευαίσθητος χωρίς να κάνει τίποτα για να το αντιμετωπίσει, ενώ δεν πρέπει να κατηγορεί ως ρατσιστές αυτούς που επιβαρύνονται περισσότερο.

Άποψη 

Είναι παράδοξο το γεγονός, σύμφωνα με το οποίο όποιος τάσσεται εναντίον της μαζικής μετανάστευσης (ανάλυση) χαρακτηρίζεται αμέσως ως ρατσιστής, ξενοφοβικός ή ακροδεξιός – με αποτέλεσμα να αποσιωπούνται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα προβλήματα που τους έχουν δημιουργηθεί. Εν προκειμένω τα κράτη που έχουν δεχθεί τους περισσότερους μετανάστες, η Γερμανία και η Σουηδία, αγωνίζονται για να συγκρατήσουν τα κύματα βίας που έχουν πλήξει τις κοινωνίες τους – ενώ η απόλυτη ανικανότητα των γερμανικών αρχών να εκτοπίσουν μετανάστες που έχουν προβεί σε εγκλήματα, προκαλεί κυριολεκτικά δέος.