MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Το αμερικανικό σχέδιο για Ελλάδα-Τουρκία: Ανταλλαγή πληθυσμών Κύπρου-Θράκης και νησιά Αιγαίου στην Τουρκία

"Ιδού πως θα μεθοδευθεί η συνδιαχείριση Αιγαίου-Κύπρου και η πλήρη υποταγή της Ελλάδας στην Τουρκία" μάλλον είναι ο τίτλος του εγγράφου της CIA που αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα. Ενα έγγραφο πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς δείχνει, πως οι ΗΠΑ έδιναν γη και ύδωρ στην Τουρκία. Πρόσφεραν τον εδαφικό ακρωτηριασμό του Ελληνισμού στο "πιάτο" και εν τέλει, τον πέτυχαν με τα γεγονότα του 74. Το έγγραφο ουσιαστικά δείχνει τον "Αττίλα" .

Απόρρητη ανάλυση της CIA περιλαμβάνει σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου, ανταλλαγές πληθυσμών με αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων και παραχώρηση για την εγκατάσταση τους είτε στη Θράκη, είτε σε μεγάλα νησιά του Αιγαίου. 

Μέτρα αξίας 70 δισ. εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα με τα τρία Μνημόνια - Εισοδήματα 31 δισ. «εξαφανίστηκαν» από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Αντιμέτωπη με τις διαδικασίες ενισχυμένης εποπτείας, που προβλέπουν τριμηνιαίους ελέγχους για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας στην μεταμνημονιακή εποχή, έρχεται η Ελλάδα η οποία με βάση τα τρία μνημόνια έχει υιοθετήσει μέτρα αξίας 70 δισ. ευρώ.

Από τις ανά τρίμηνο αξιολογήσεις θα εξαρτώνται οι εκταμιεύσεις- επιστροφές των κερδών που έχουν αποκομίσει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα. 

Ασύμμετρες, επικίνδυνες εξελίξεις

Ενώ οι αναπτυσσόμενες οικονομίες με πρώτη την Τουρκία καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, με τα νομίσματα τους σε ελεύθερη πτώση, η Ιταλία προετοιμάζεται για τη μεγάλη σύγκρουση με τη Γερμανία – με διαπραγματευτικό χαρτί την έξοδο της από το ευρώ και την ΕΕ.

Επικαιρότητα

Οι αναπτυσσόμενες χώρες, υφιστάμενοι ή μελλοντικοί σύμμαχοι της Ρωσίας και της Κίνας, είναι τα πρώτα πιόνια που καταρρέουν από την αμερικανική επίθεση (η γεωπολιτική μάχη των μαχών) – με νούμερο ένα τη Βενεζουέλα που έχει πλέον χρεοκοπήσει, παρά το ότι διαθέτει να μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη. Η βασική αιτία είναι το ότι, ο ρυθμός ανάπτυξης τους είχε βασιστεί στις εισροές ξένων κεφαλαίων – ειδικά της Τουρκίας, στην οποία πλέον χρεοκοπούν οι μεγάλες επιχειρήσεις της, όπως η Turk Telekom (=ο τουρκικός ΟΤΕ), τεκμηριώνοντας πως έχει πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια της.