MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Θα κατάσχεται ότι δεν δηλώνεται στο e-περιουσιολόγιο!

Επισπεύδεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του φθινοπώρου θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που θα καθορίζει το πλαίσιο και τον τρόπο λειτουργίας του.

Στην εφαρμογή e-περιουσιολόγιο θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων, κινητά και ακίνητα, αλλά με την απειλή, πως, ό,τι δεν δηλώνεται, θα κατάσχεται.

Κύριοι, δυστυχώς επαληθευτήκαμε για τα Μνημόνια

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Και ξαφνικά σύσσωμος, θα έλεγα, ο ξένος Τύπος, ανακάλυψε ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί από τις «φροντίδες» που της επιφύλαξαν τα Μνημόνια και, ουσιαστικά, δεν έχει διέξοδο, αν παραμείνει στα αποκαΐδια τους. Τώρα, έγινε, επιτέλους ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα καταβαραθρώθηκε, επειδή οι κυβερνώντες, με τη στενή συνεργασία των ΜΜΕ, της απέκλεισαν οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτός από την «υποχρεωτική ευρωπαϊκή πορεία«. Και αυτή ήταν το τέλος της. 

Δικαιούμαι να πω, χωρίς φυσικά ίχνος ικανοποίησης, ότι αυτές οι αυταπόδεικτες, αλλά και τόσο τραγικά καθυστερημένες διαπιστώσεις, με δικαιώνουν 100%. Όπως κουράστηκα να το επαναλαμβάνω από την πρώτη στιγμή της κρίσης, μνημόνια και ευρωπαϊκά προγράμματα είχαν τραγικά εσφαλμένη βάση και γι’ αυτό θα κατέληγαν με βεβαιότητα (όπως και κατέληξαν δυστυχώς) σε ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας: οικονομική, κοινωνική, αλλά και εθνική[1]. 

Η τραγωδία των μνημονίων

Το άκρον άωτο της συλλογικής ηλιθιότητας, η οποία χαρακτηρίζει συνήθως μία ετερόκλητη μάζα και όχι συνειδητούς Πολίτες, είναι η πολλοστή επανάληψη του ίδιου πειράματος, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα – όπως επίσης η επιβράβευση αντί της τιμωρίας αυτών που έχουν ήδη εφαρμόσει καταστροφικές πολιτικές ενδιαφερόμενοι μόνο για την καρέκλα τους, δια της επανεκλογής τους.

«Όταν υπάρχουν πολλοί τρόποι για φέρει κανείς εις πέρας μία εργασία, ενώ ένας από αυτούς οδηγεί στην καταστροφή ή έχει άλλες ανεπιθύμητες συνέπειες, τότε θα βρεθεί κάποιος που θα επιλέξει ακριβώς αυτόν. Με άλλα λόγια, οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά.» (νόμος του Murphy

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΑ ΜΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει διάφορους νόμους (π.χ. νόμος Κατρούγκαλου κ.λ.π.) στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου, οι οποίοι καλύπτουν μια χρονική περίοδο 99 ετών, δηλαδή ολόκληρο τον επόμενο αιώνα, μετά τον οποίο κανένας από όλους εμάς, μηδενός εξαιρουμένου, δεν θα είναι πλέον στη ζωή!!!

Όλοι αυτοί οι νόμοι συγκροτούν μια σταθερή μαθηματική μνημονιακή συνάρτηση με διάφορες παραμέτρους, από την οποία αναμένεται κάθε έτος και τουλάχιστον μέχρι το 2060, ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.