MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ;

Δυστυχώς, όσοι ονειροπαρμένοι με αγνές δημοκρατικές ιδέες, επιδιώκουν να ασχοληθούν με την πολιτική για να αλλάξουν το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν θέλουν με τίποτα να εμπλακούν με την ισχύουσα πολιτική διαδικασία, λες και κάποιος Θεός θα τους φτιάξει το σύστημα που αυτοί ονειρεύονται και όχι αυτοί οι ίδιοι.

Όμως για να αλλάξει το σύστημα υπάρχουν δύο τρόποι: Τα όπλα και η ψήφος.

Paul Craig Roberts: «Οι Ελληνες αυτοκτόνησαν όταν δεν επαναστάτησαν κατά των Μνημονίων - Η Ελλάδα πέθανε...»

Σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Paul Craig Roberts αποτυπώνει ανάγλυφα την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και σκιαγραφεί για αυτό που έχουμε τονίσει επανειλημμένα από το pronews.gr: Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων είναι απείρως χειρότερη από αυτή όταν εισήλθαμε το 2010 και πλέον δεν υπάρχει ορατή ελπίδα πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης στον ορίζοντα για την χώρα.

ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Μπήκαμε στα μνημόνια. Μας εξήγησε ποτέ κάποιος γιατί χρεοκοπήσαμε; Μας εξήγησε ποτέ κάποιος που πήγαν τα τεράστια ποσά που δανείστηκε το κράτος ή δάνεισαν οι τράπεζες στον κόσμο; Που πήγαν όλα αυτά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια; Μας είπε ποτέ κάποιος ποιοι έφταιγαν γι΄ αυτή την κατάσταση;

Κανένας απολύτως δεν εξήγησε στο λαό όλα τα πιο πάνω και καμία απολύτως προσπάθεια δεν έγινε για να βρεθούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι και να διορθωθούν όλα εκείνα τα κακώς κείμενα που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Τραγικό: Το 48% στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Το 48% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι 5,1 εκατ. Έλληνες έχουν μηνιαίο εισόδημα, που δεν ξεπερνά τα 382 ευρώ, ενώ ενάμιση εκατομμύριο εξ αυτών ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ.

Παράλληλα, αν ισχύσει η προνομοθετημένη μείωση η μέση σύνταξη θα φτάσει στα 450 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί και η μείωση του αφορολογήτου, το ετήσιο εισόδημα των συνταξιούχων θα μειωθεί κατά περίπου τρία μηνιάτικα.