MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Δείτε ποιες είναι οι 7 χώρες που στηρίζουν την Τουρκία έναντι των ΗΠΑ

Επτά είναι οι χώρες που στηρίζουν φανερά την Τουρκία, στις δύσκολες αυτές ώρες και ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατάρρευση του εθνικού νομίσματός της. Δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για τις εξής:

Ιράν

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Μπεχράμ Καζίμι επικρίνοντας την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για κάθε βοήθεια και υποστήριξη στην Τουρκία. 

Η Τουρκία τρεκλίζει…

Οι εξελίξεις που έρχονται θα είναι συγκλονιστικές. Τα «στρατόπεδα» έχουν ξεχωρίσει. Τα «πιόνια» στο ενεργειακό σκάκι Αμερικής και Ρωσίας έχουν πάρει την θέση τους. Οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει. Απομένει η συνέχεια και η τελική έκβαση.

Άποψη 

– του Λεωνίδα Κουμάκη 

Καθημερινά φαίνεται ολοένα και πιο καθαρά πως οι συγκλονιστικές εξελίξεις στις σχέσεις Αμερικής – Τουρκίας αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με τις ραγδαία επιδεινούμενες σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδος. Το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει, οι διάφορες χώρες παίρνουν τις θέσεις τους πριν διαμορφωθούν μη ανατρέψιμες καταστάσεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά: 

Οι δέκα πληγές της Ελλάδας

Αυτός που θα ήθελε να επιλύσει πραγματικά τα προβλήματα της πατρίδας μας, θα έπρεπε προηγουμένως να θεραπεύσει όλες τις μολυσμένες εστίες στο εσωτερικό της, επάνω στις οποίες δεν μπορεί να αναπτυχθεί τίποτα υγιές – καθώς επίσης να σταματήσει αμέσως την πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων και της διεθνούς επαιτείας των κυβερνήσεων της. 
«Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και είναι πολιτικό – αφού η Οικονομία είναι πάντοτε σε θέση να παρέχει συγκεκριμένες και αποτελεσματικές λύσεις. Αρκεί βέβαια να γνωρίζει ακριβώς ποιό είναι το εκάστοτε ζητούμενο από την Πολιτική, οπότε από την πλειοψηφία των Πολιτών που θα κληθούν να το στηρίξουν επειδή θα πρόκειται για το δικό τους συμφέρον – ενώ η μειοψηφία στις δημοκρατικές χώρες συντάσσεται ενεργητικά με τη βούληση της πλειοψηφίας. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κανένας ξένος δεν νοιάζεται για την τύχη των Ελλήνων. Θέλουν μόνο να πάρουν τον πλούτο της χώρας. Κι όμως εμείς εξακολουθούμε να ελπίζουμε σ' αυτούς και όχι στις δικές μας δυνάμεις. Τουλάχιστον εκεί μας σπρώχνει η εγχώρια προπαγάνδα για τους δικούς της λόγους.

Απορώ πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι μόνοι μας θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη χώρα μας.