MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Καλεντερίδης: Ερχεται μεγάλη σφαλιάρα και από τον Πούτιν στον Ερντογάν

Σοβαρές εξελίξεις όχι προ αλλά εντός των θυρών, διακρίνει ο Σάββας Καλεντερίδης, που σημειώνει ότι στην πιο κρίσιμη φάση πριν από το τέλος του πολέμου στη Συρία, ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την Τουρκία. Στην ανάλυση που ακολουθεί ο κ. Καλεντερίδης περιγράφει τι περιμένει τον Ερντογάν από τους Ρώσους στο Ιντλίμπ, Αφρίν και την Αλ Μπαμπ.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Καλεντερίδη:

«Στις 16 Ιουλίου 2018 συναντήθηκαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας στο Ελσίνκι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τούρκων αναλυτών, Τραμπ και Πούτιν εκτός των άλλων συζήτησαν και συμφώνησαν για την επόμενη μέρα στη Συρία.

Καλεντερίδης : Διαβάστε αυτό το άρθρο, για να καταλάβετε τι γίνεται και τι θα γίνει μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας

Η εννεαμελής τουρκική αντιπροσωπεία που πήγε στην Ουάσιγκτον με επικεφαλής τον υφυπουργό εσωτερικών Σεντάτ Ονάλ, επέστρεψε άρον άρον στην Τουρκία, αφού έζησε δύσκολες στιγμές στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ 

Του Σάββα Καλεντερίδη

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Πέμπτη 16:00), η τουρκική λύρα χάνει 2.61% της αξίας της έναντι του δολαρίου και σχέση των δυο νομισμάτων διαμορφώνεται ως εξής: Ένα δολάριο, ίσον 5.4105 λίρες Τουρκίας. 

Διαχείριση των Δούλων

Η έννοια “επιστήμονας” και “μορφωμένος” δεν ταυτίζονται. 

Μόρφωση είναι η πνευματική και ψυχική καλλιέργεια. 

Αλήθεια αναρωτήθηκες γιατί δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη -στις ανεπτυγμένες τουλάχιστον χώρες- πανεπιστήμιο, εκπαιδευτήριο, υπουργείο, κάποιο τέλος πάντων επίσημο ίδρυμα, που να εκπαιδεύει τους ανθρώπους στην πρόληψη και την υγεία τους, την ευρωστία και την δύναμη τους; Αντιθέτως αποκαλούν «υπουργείο υγείας» ένα ίδρυμα αρρώστιας και θανάτου!! Αποκαλούν θεραπευτήρια τα νοσοκομεία που οι ασθενείς πεθαίνουν από λοιμώξεις που κολλάνε μέσα σε αυτά τα νοσηρά ιδρύματα! Λοιπόν, είναι απλό … αν τα αποκαλούσαν με το αληθινό τους όνομα ως αυτό δηλαδή που πραγματικά είναι «ιδρύματα θανάτου» τότε δεν θα πλήρωνες για να καταθέσεις εκεί ό,τι πολυτιμότερο διαθέτεις το ΣΘΕΝΟΣ σου και την Ζωή σου. Έτσι ακολουθώντας τις τεχνικές των κορυφαίων του είδους προπαγανδιστών (Στάλιν – Γκέμπελ) αλλάζουν οι αφέντες σου τα ονόματα και σου πλασάρουν τον θάνατο για ζωή, την αρρώστια για υγεία, την θρησκεία για πνευματικότητα, τα φίδια για θεούς, την υπακοή για αξία … και τα καταπίνεις αμάσητα γιατί δεν φρόντισες να μορφωθείς. 

ΑΥΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΝΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ;

Αλήθεια κατάλαβε ποτέ κάποιος από εμάς, τι κερδίσαμε εμείς οι Έλληνες και η πατρίδα μας από τη συμφωνία των Πρεσπών;

Αντίθετα, αυτά είναι τα βασικά σημεία για τα οποία πανηγυρίζει ο Ζάεφ και ζητάει έγκριση από τους Σκοπιανούς με το δημοψήφισμα:

1. «Μακεδονικό μέλλον» των πολιτών με κατοχύρωση του ονόματος