MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Spiegel: «Αποστολή εξετελέσθη - Η Ελλάδα πεθαίνει» - Tόσα μνημόνια για το... τίποτα

Στην καταστροφή της Ελλάας από τα Μνημόνια και στην διαφυγή των νέων στο εξωτερικό αναφέρεται το Spiegel με την χαρακτηριστική φράση «Αποστολή εξετελέσθη - Η Ελλάδα πεθαίνει».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, με κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους κατοίκους και λίγα παιδιά θέλοντας έτσι να τονίσει την τραγική κατάσταση της χώρας που γηράσκει, πεθαίνει και δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να δείχνει ότι αλλάζει αυτό.

Το έχουμε ξαναπεί στο pronews.gr το πρόβλημα της χώρας είναι η βαριά φορολογία διότι έτσι κανείς νέος δεν ονειρεύεται να ζήσει εδώ πέρα για να δίνει παραπάνω από τα μισά εισοδήματά του στο Κράτος για να πληρώνει αυτό τους δανειστές.

Ούτε θέλει να ζήσει σε μια χώρα η οποία θα είναι αλυσοδεμένη μέχρι το 2060!

ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;

Υποφέρουμε 10 χρόνια, χάσαμε περιουσίες, υποθηκεύσαμε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, αποκτήσαμε ενάμιση εκατομμύρια ανέργους και πεντακόσιες χιλιάδες ελληνόπουλα έφυγαν για το εξωτερικό, προκειμένου να ρίξουμε τα επιτόκια δανεισμού του 10ετούς ομολόγου από το 6% στο 4% και τώρα που λέμε ότι τελειώσαμε, τα επιτόκια παίρνουν και πάλι την ανηφόρα.

Γιατί τόση θυσία λοιπόν;

Η Τουρκία είναι καταδικασμένη

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Τουρκίας μοιάζουν με αυτές των χωρών της Λατινικής Αμερικής το 1980 ή των ασιατικών τίγρεων στα τέλη του 1990 – όπου όλες αυτές οι περιοχές χρεοκόπησαν, έχοντας αναγκαστεί να ζητήσουν τη βοήθεια του ΔΝΤ, όταν οι αγορές σταμάτησαν να τις δανείζουν.

Επικαιρότητα

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τις Η.Π.Α. για την κήρυξη οικονομικού πολέμου εναντίον της χώρας του. Εν τούτοις, κανένας δεν μπορεί να επιτεθεί τόσο εύκολα σε μία χώρα και να οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση του νομίσματος της (μόνο σήμερα έχασε έως το 20% της αγοραστικής του αξίας απέναντι στο δολάριο), εάν δεν έχει εγγενή προβλήματα η οικονομία της – τα οποία έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ δεν είναι η μοναδική (ανάλυση). Δώσαμε επίσης σχετικά πρόσφατα συμβουλές προς τους Τούρκους Πολίτες (άρθρο), τις οποίες ελπίζουμε να τήρησαν – υπενθυμίζοντας πως η πτώση αυξάνει το εξωτερικό χρέος σε εγχώριο νόμισμα αντίστοιχα, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τον πληθωρισμό κοκ. 

Το σχέδιο για την Ελλάδα

Πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να έχει κανείς τα πάντα, είναι απείρως προτιμότερο να επιλέξει ένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο σε μία μη χρεωμένη και ασφαλή χώρα, από ένα υψηλότερο σε μία υπερχρεωμένη – αφού τελικά οι Πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα δημόσια χρέη, όταν το κράτος αδυνατεί, ενώ τους κοστίζουν τα πολλαπλάσια.
«Το πρόβλημα του ευρώ πιστεύω έχει αναλυθεί διεξοδικά και από σας και από άλλους έγκριτους αναλυτές και ειδικούς. Καθώς και τα περί διεφθαρμένου και εθελόδουλου πολιτικού συστήματος. Αυτά όμως δεν λύνουν το πρόβλημα, η λύση είναι το θέμα. Πως βγαίνουμε από το αδιέξοδο;