MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

FAZ: Κακά «μαντάτα» για την Αθήνα μετά το τέλος του προγράμματος

Υπό τον τίτλο «Κακά νέα για την Αθήνα», η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ έναντι της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης στις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση και οι τράπεζες στην Ελλάδα θα λάβουν όχι καλά νέα από την ΕΚΤ. Διότι μαζί με το τέλος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας τελειώνει και η προνομιακή μεταχείριση για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες της FAZ, η ΕΚΤ θα σβήσει τις ελπίδες των Ελλήνων να συμμετάσχει η χώρα τους έστω και για λίγους μήνες στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας (QE)».

Το πανάκριβο "κράτος" νεκροθάφτης

Ναπολέων Λιναρδάτος 

Τον Ιούνιο έγιναν από το κράτος 9.032 κατασχέσεις, δηλαδή κοντά στις 400 κατασχέσεις την ημέρα. Μέχρι τώρα το κράτος έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις εναντίον 1.140.000 φορολογουμένων. Το επόμενο εξάμηνο προβλέπεται ιδιαίτερα φορολογικά αιμοβόρο, μια και το κράτος προγραμματίζει να απορροφήσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φορολογουμένους από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας και διάφορα άλλα.

Washington Post: Κατεστραμμένη η οικονομία της Ελλάδας - Σαν να βγήκε από πόλεμο

Η Ευρώπη γιορτάζει το success story τώρα, αλλά η Ελλάδα υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες που έχει παρατηρηθεί ποτέ χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος ή επανάσταση.

Την εικόνα του success story και την έξοδο από τα μνημόνια αποδομεί η αμερικανική εφημερίδα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει ακόμα μεγάλο χρέος, μικρή ανάπτυξη και πολύ εύθραυστο ιδιωτικό τομέα για να μπορεί να υποστηρίζει για πολύ ότι δεν θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια.