MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Η κεντρική τράπεζα στην πειραματική νομισματική εποχή

Tο βασικότερο μειονέκτημα όλων των κρατών της Ευρωζώνης, δεν είναι τόσο το κοινό νόμισμα – όσο η μη ύπαρξη μίας εθνικής κεντρικής τράπεζας που να λειτουργεί ως δανειστής ύστατης ανάγκης και να είναι σε θέση να εφαρμόσει μία κατάλληλη νομισματική πολιτική, κερδίζοντας επί πλέον χρήματα από την κρίση όπως στο παράδειγμα της Τράπεζας της Αγγλίας.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Σ. Μασλαρινό για Κόσοβο, Σκόπια, Βαλκάνια.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Σ. Μασλαρινό για Κόσοβο, Σκόπια, Βαλκάνια. TV Επιλογές

05/08/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Κόσοβο, Σκόπια, Βαλκάνια

«ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ» ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αυτό που έγινε με τη σύναψη της «Συνθήκης των Πρεσπών», αγγίζει τα όρια του νομικά και πολιτικά «διαβολικού». 

Ενώ συνάφθηκε μια κανονική συνθήκη, της οποίας δεν μπορεί να αλλάξει ούτε ένα σημείο στίξης από το κείμενο που υπογράφηκε, με την προσθήκη της αναβλητικής αίρεσης της ολοκλήρωσης των διαδικασιών, κυρίως από την πλευρά των Σκοπιανών, γιατί τους Έλληνες τους έχει κυριολεκτικά «γραμμένους» το πολιτικό σύστημα, εντούτοις το έκαναν έτσι ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει νομικά κανένας Έλληνας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, οπότε και ο ελληνικός λαός θα βρεθεί προ τετελεσμένων.