MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Απεγνωσμένος ο Erdogan: Είμαστε σε οικονομικό πόλεμο - Μετατρέψτε το συνάλλαγμα σε λίρες, καταρρέει το νόμισμα στα 5,08 δολ

Η ομιλία Erdogan περιελάμβανε και μία απεγνωσμένη σύσταση στους Τούρκους πολίτες για την ενίσχυση της λίρας - Στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία ο τρίτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας 

Η Τουρκία βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο αλλά τον κερδίσει, τόνισε σήμερα (3/8) ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Recep Tayyip Erdogan παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών της νέας θητείας του.

Η ομιλία Erdogan περιελάμβανε και μία απεγνωσμένη σύσταση στους Τούρκους πολίτες για την ενίσχυση της τουρκικής λίρας, που καταρρέει μετά τη διαμάχη με τις ΗΠΑ. 

Το δόγμα ΤΙΝΑ

Με δεδομένο το ότι, η πνευματική ηγεσία της χώρας είναι γεμάτη από θεωρητικούς, δειλούς μελετητές, σε μεγάλο βαθμό κρατικοδίαιτους, από ανθρώπους δηλαδή που έχουν μεν γνώσεις αλλά καθόλου θάρρος και μηδέν πρακτική αντίληψη, η μη ύπαρξη εναλλακτικής λύσης θα υπερισχύσει – οπότε προβλέπεται για την Ελλάδα μία ακόμη κατοχή 400 ετών, εάν θέλει κανείς να παραμένει ρεαλιστής.

Επικαιρότητα

Μόνο οι νεκροί δεν αλλάζουν, ενώ όσοι δεν θέλουν να αλλάξουν είναι ήδη νεκροί και δεν το ξέρουν. Επομένως, όταν ισχυριζόμαστε πως αυτή είναι η Ελλάδα, έτσι λειτουργεί και δεν αλλάζει ότι και να κάνουμε, τότε απλά θεωρούμε πως έχει πεθάνει – χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Ανεξάρτητα από αυτό παρουσιάζουμε δύο διαφορετικές τοποθετήσεις, σε σχέση με το θέμα της Ελλάδας, έτσι ώστε να αποκτηθεί μία σφαιρικότερη άποψη.

ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία τα "έγραψε" κανονικά ο Τσίπρας στα παλιότερα των υποδημάτων του. Ο δε Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα σεβαστεί την υπογραφή Τσίπρα. Σειρά λοιπόν τώρα έχει ο ανένδοτος πολιτικός αγώνας. 

Το σύστημα μαζί με το αριστερόστροφο και δεξιόστροφο φασιστικό παρακράτος, τα πληρωμένα φερέφωνά του, τους συκοφάντες του και τους βλάκες που ακολουθούν κάθε ηλιθιότητα που σερβίρει το σύστημα, είτε από καθαρή βλακεία είτε από ζήλια και μίσος, βγήκε και κατηγορεί με κάθε είδους φαντασιακή συκοφαντία, τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια και σήκωσαν έναν πεσμένο λαό όρθιο. Μεταξύ άλλων τους κατηγορεί ότι θέλουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτό που έκαναν, για να ανατρέψουν το σύστημα.