MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Σάββας Καλεντερίδης: Ολοκληρώνεται η συρρίκνωση του ελληνισμού και ήδη έχει αρχίσει η διάλυση της Ελλάδας

Ιδιαίτερα μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Αν. Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, που ολοκληρώθηκε με τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία αποδυνάμωσης ή και εξάλειψης πληθυσμιακά, οικονομικά και πνευματικά ισχυρών ελληνικών κοινοτήτων από διάφορες περιοχές της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου, που ονομάζεται συρρίκνωση του ελληνισμού. Το φαινόμενο αυτό το είδαμε να εξελίσσεται, και στο πλαίσιο αυτό να χάνεται ο ελληνισμός της Βόρειας Θράκης (Αν. Ρωμυλίας), της Ανατολίας, της Γεωργίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Αιγύπτου καθώς και άλλες μικρότερες κοινότητες.

Που τελειώνει η ατομική ευθύνη και που ξεκινάει η ευθύνη της Πολιτείας

Ποιος ευθύνεται που τόσα χρόνια με την ανοχή πάντα των κυβερνητικών αρχών, χτίζονται αυθαίρετες κατασκευές

Τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, με θύματα δεκάδες συμπολίτες μας από τη φονική πυρκαγιά, έφεραν στο προσκήνιο το εξής ερώτημα:

Πού τελειώνει η ατομική ευθύνη και που ξεκινάει η ευθύνη της Πολιτείας;

Ποιος έχει την ευθύνη που σχεδόν το σύνολο των σπιτιών στο Μάτι ήταν αυθαίρετα;

Η υφαρπαγή του ευρώ από το 4ο Ράιχ

Έχουμε φτάσει ήδη στο σημείο όπου η ΕΚΤ, η Γερμανία ουσιαστικά που την ελέγχει, είναι πια σε θέση να αποφασίσει ποιό κράτος θα παραμείνει στη γερμανική Ευρωζώνη και ποιο μπορεί να φύγει ή/και να εκδιωχθεί – χωρίς τον κίνδυνο κατάρρευσης του κοινού νομίσματος, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αγορών.

Ανάλυση 

Ανέκαθεν οι χώρες εγκατέλειπαν μία νομισματική ένωση, όταν ήταν αδύνατον πλέον να επιλύσουν τα προβλήματα τους εντός της – κάτι που σύντομα θα ανακαλύψει η Ελλάδα, μετά την εγκληματική διαχείριση της κρίσης που ξεκίνησε το 2009, από όλες τις κυβερνήσεις της (η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Λιθουανία και η Φινλανδία, όπου σχεδόν το 20% του χρέους τους εάν όχι παραπάνω βρίσκεται στα χέρια της ΕΚΤ, είναι επίσης σε δύσκολη θέση – ενώ η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία, ίσως βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση).

ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ – ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Αυτό το Αθηνοκεντρικό – Πρωθυπουργοκεντρικό κράτος που ξεπουλάει Κύπρο, Μακεδονία και Θράκη γιατί κείνται μακράν των Αθηνών, που αφήνει τους πολίτες του να πνίγονται ή να καίγονται λίγα λεπτά από την Αθήνα και άλλους να καταστρέφονται οικονομικά, πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει εδώ και τώρα. Καμία άλλη πλέον ανοχή δεν επιτρέπεται σ’ αυτόν τον παρασιτικό υπερσυκεντρωτισμό της αποκαλούμενης Γ΄ Ελληνικής «Δημοκρατίας».