MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει να σεβόμαστε ένα πρόσωπο πάνω από οτιδήποτε άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Την μάνα. Και οι Ελληνίδες μάνες, κοιμούνται και ξυπνούν με ένα και μόνο σκοπό στο μυαλό τους. Να δώσουν την ίδια τους τη ζωή για τα παιδιά τους. Και για εμένα, όπως και για οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο που κατάγεται από την Κύπρο, δεν υπάρχει άλλη μάνα από την ΕΛΛΑΔΑ.

Άποψη

– του Γεωργίου Μιχαήλ

Το ανώτατο από όλα τα δικαστήρια σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι φυσικά αυτό της Χάγης. Είναι το αιώνιο δικαστήριο της ιστορίας. Αυτό είναι το όργανο το οποίο αποφασίζει το δίκαιο και το άδικο. Αυτό είναι το μοναδικό δικαστήριο που έχει δικαίωμα να αποφασίσει ποιός είναι ένοχος και ποιός αθώος απέναντι στα αδέλφια του.

ΟΝΕ, Οικονομική Νομισματική Ένωση

Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις

Ξένη Δημοσίευση

– του Παναγιώτη Ήφαιστου, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων & Στρατηγικής

Ακολουθούν τρεις επιφυλλίδες πριν την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Υπάρχουν πολλά άλλα μικρότερα δημοσιευμένα κείμενα. Αυτές τις επιφυλλίδες «αλίευσαν» στο διαδίκτυο φίλοι πριν δύο χρόνια και μου τις έστειλαν. Πολλοί τις ανάρτησαν τότε μαζί ή ξεχωριστά. Δεν αναπτύσσονται σοφίες και εξεζητημένα επιστημονικά πράγματα. Το αλφαβητάριο είναι για ένα πολιτικό επιστήμονα. Αποτελούν πάντως αποκρυσταλλωμένα πορίσματα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που αναπτύχθηκαν σε πολλά βιβλία. Είναι ζητήματα που εντάσσονται σε μια διαχρονική επιστημονική προβληματική και διδάσκω σε δευτεροετείς και τριτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές. Τόσο απλά είναι.