MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μετά και την απόρριψη της αίτησης αναστολής της συμφωνίας των Πρεσπών από το ΣτΕ, αλλά και τις κατηγορίες που εκτοξεύονται από το πολιτικό σύστημα εναντίον των πολιτών που διαδηλώνουν είτε ότι είναι φασίστες και εθνικιστές, είτε ότι είναι πληρωμένοι από τους Ρώσους, καθίσταται πλέον πασιφανές, ακόμα και στον πιο ανίδεο αυτού εδώ του τόπου, ότι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και ως τέτοιο θα πρέπει να επιλυθεί με πολιτική ανατροπή.

Η αλήθεια για το ευρώ

Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το στραγγαλισμό της με τα πρωτογενή πλεονάσματα στο διηνεκές και με τις εξευτελιστικές ιδιωτικοποιήσεις – όπως δεν το έκανε η Πορτογαλία, μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από μία έντιμη καινούργια που δεν ήταν υποχείριο των Γερμανών.

Επικαιρότητα

Η μακροοικονομία που ασχολείται με μία χώρα, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη μικροοικονομία που αφορά τις επιχειρήσεις, ούτε βέβαια με τη λογιστική – όπως δεν έχει σχέση στην ιατρική, εκτός από τις γενικές γνώσεις, ένας παθολόγος, με έναν οδοντίατρο ή με έναν ψυχίατρο. Για παράδειγμα, όταν μία επιχείρηση έχει ζημίες, είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις αμοιβές των εργαζομένων της, τις επενδύσεις, τα δάνεια που κοστίζουν τόκους και γενικότερα τα έξοδα της – κάτι που εάν το κάνει το κράτος, οδηγείται στο φαύλο κύκλο της ύφεσης που καταλήγει συνήθως στη χρεοκοπία.

Συμφωνούν ΕΚΤ και ΔΝΤ: Μετά το 2033 το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο θα απαιτηθούν νέα μέτρα ελάφρυνσης

Η ΕΚΤ θα ακολουθήσει το μοντέλο ΔΝΤ δηλαδή θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα δηλαδή μετά το 2033.

ΔΝΤ και ΕΚΤ συμφωνούν, μετά το 2033 το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης ώστε να μπορεί να επανέλθει σε βιώσιμη και εξυπηρετήσιμη τροχιά.

Στις 27 Ιουλίου 2018 συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο και αρχές Αυγούστου θα ανακοινώσει το ΔΝΤ το άρθρο 4 και την έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος.

Κομισιόν: Πρόστιμο 4,3 δισ. στη Google γιατί εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά το Android

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δισ. ευρώ στη Google για παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.

Η Επιτροπή τονίζει ότι από το 2011, η Google έχει επιβάλει παράνομους περιορισμούς σε κατασκευαστές συσκευών Android και φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών, με σκοπό να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της στη γενική διαδικτυακή αναζήτηση.