MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η στυγνή δολοφονία των Ελλήνων

Αυτό που οφείλει να μας απασχολεί σήμερα είναι ένα και μοναδικό: το πώς και με ποιό κόστος θα ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προτού χαθούν όλα όσα έχουμε και δεν έχουμε – αφού η διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησίας της πατρίδας μας βρίσκεται σε εξέλιξη και εμείς πρέπει να τη σταματήσουμε πάση θυσία.
«2011: Αναθεωρημένη προς τα επάνω είναι η ύφεση στην ελληνική οικονομία για το 2011, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) – η οποία την επαναπροσδιόρισε στο 7,1%. Όσον αφορά το ΑΕΠ της χώρας μας στο 2011, σε σταθερές τιμές προηγούμενου έτους, ανήλθε σε 206,4 δις €. Σημείωσε δηλαδή πτώση 15,8 δις € από τα 222,2 δις € που ήταν το 2010. 

Εκείνοι που έβαλαν τον Ιωαννίδη να κάνει το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, είναι οι ίδιοι που έβαλαν στον Τσίπρα να υπογράψει την προδοσία στις Πρέσπες και να απελάσει τους Ρώσους

Σάββας Καλεντερίδης: Ελλάδα, κάτι σαν μπανανία…

Είναι δομικό χαρακτηριστικό αυτής της χώρας. Μετά την αποικιοποίησή της μέσω του χρέους που προέκυψε από το πρώτο δάνειο που συνάψαμε με τους Άγγλους το 1823, δύο μόλις χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, και τη δολοφονία του Καποδίστρια από τα ίδια κέντρα που εξέδωσαν το δάνειο, οι Έλληνες πολίτες δεν διεκδικήσαμε ποτέ και με αξιοπρεπή τρόπο την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Οι μεταμνημονιακές ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων – Πενταπλασιάστηκαν οι φόροι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Η διαδρομή για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές πρέπει να γίνει κατά 50% μέσα στο 2019 και το υπόλοιπο 50% μέχρι τον Ιούνιο του 2020.....

Νέες αλλαγές στον χάρτη των ακινήτων φέρνει το μεταμνημονιακό πρόγραμμα, οι δημοσιονομικοί στόχοι του οποίου θα παρακολουθούνται στενά από το κουαρτέτο των δανειστών.

Και επειδή οι φόροι στα ακίνητα αποτελούν την «δεξαμενή» που στα χρόνια της μεγάλης κρίσης στήριζαν τα μνημόνια, οι πιστωτές θέλουν η ροή των εσόδων από αυτό τον τομέα να παραμείνει ως έχει. Για την ιστορία και μόνο να υπενθυμίσουμε ότι από το 2010 που η χώρα μπήκε στα μνημόνια οι φόροι στην ακίνητη περιουσία πενταπλασιάστηκαν…!