MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ο επικήδειος της Ελλάδας

Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα επαναστατήσει, όταν γύρω του όλοι κλαίγονται; Ποιος νέος θα αναλάβει αυτό που ζητάτε, όταν οι απατεώνες μένουν «βιδωμένοι» και ατιμώρητοι στην καρέκλα τους;
«Πώς θα αλλάξει η κατάσταση της Ελλάδας, όταν ο λαός κλαίγεται από το πρωί μέχρι το βραδύ και εσείς ο ίδιος γράφεται τον επίλογο, ή καλύτερα τον επικήδειο καθημερινά; Σας διαβάζω καιρό τώρα, συμφωνώ με αυτά που γράφετε και με τις αναλύσεις σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και πολύ σίγουρη ποιά πλευρά υποστηρίζετε πραγματικά. Υποστηρίζετε τη μαυρίλα και το πεσιμισμό επειδή θέλετε να αντιδράσει ο κόσμος στην όλη κατάσταση ή απλά υποστηρίζετε την μαυρίλα για να διαλυθούμε μια ώρα αρχύτερα και να μας διαμελίσουν;

Η ελληνική Ολιγαρχία

Όταν μια ολόκληρη πολιτική τάξη στέλνει ομοθύμως το λογαριασμό της λεηλασίας στο εξωτερικό, για να δώσουν οι ξένοι λύση στο εσωτερικό πρόβλημα, αντί να λάβει έστω την τελευταία στιγμή τα αναγκαία μέτρα για την ανάταξη της χώρας, το τίμημα θα είναι αναπόφευκτα βαρύ.

Ξένη δημοσίευση
– του Γιώργου Κοντογιώργη

Θεωρίες συνωμοσίας, διάχυση ευθύνης και «ισχυρή Ελλάδα».

Αυτό που συνάγεται αβίαστα από την κρίση που μαστίζει τη χώρα είναι ότι η πολιτική τάξη, στην οποία εμπιστεύθηκε η κοινωνία εν λευκώ τις τύχες της, λεηλάτησε ακόμη και την εθνική άμυνα. Δεν δίστασε δηλαδή να υπονομεύσει την ίδια τη δυνατότητα της χώρας να προστατεύσει την ελευθερία της.

Σ.Καλεντερίδης: Η Δύση θα κάνει ακόμη και Παγκόσμιο Πόλεμο για την Τουρκία

“Η Δύση θα διακινδυνεύσει ακόμη και Παγκόσμιο Πόλεμο για να μην στραφεί η Τουρκία ολοκληρωτικά προς την Ρωσία και το Ιράν”. Ο Σάββας Καλεντερίδης ,γνώστης της Τουρκίας όσο κανένας άλλος, αναλυτής και αρθρογράφος μιλά στο Militaire.gr για την επόμενη ημέρα της Τουρκίας. Αναλύει με σαφήνεια τις μεγάλες προκλήσεις και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Κάποιος ο οποίος δεν είναι προετοιμασμένος να προστατεύσει τον εαυτό του είναι κάποιος χωρίς χαρακτήρα. Ιούλιος του 1923 ήταν όταν είχε υπογραφεί η συνθήκη της Λωζάνης. Μαζί με τη συνθήκη αυτή, έσβησε και το Ελληνικό όνειρο της ολικής επαναφοράς. Από την ημέρα εκείνη οι Έλληνες προσπαθούν να γιατρέψουν τις πληγές τους.

Άποψη
– του Γεωργίου Μιχαήλ*

Από την ημέρα εκείνη, οι Τούρκοι σκέφτονται πως θα αφανίσουν μιά για πάντα τους Έλληνες. Λιγότερο από 100 χρόνια μετά, είναι πολύ κοντά στο να το πετύχουν. Με την διατήρηση της Μικράς Ασίας κατάφεραν να διατηρήσουν έναν απέραντο ζωτικό χώρο. Είναι αυτός ο ζωτικός χώρος που βοήθησε τους Τούρκους να δεκαπλασιάσουν τον πληθυσμό τους τα τελευταία 100 χρόνια.