MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ι.Μάζης: Ισορροπίες Γεωπολιτικού τρόμου στα Βαλκάνια – Δεν έχει λόγο ο Ερντογάν να ρίξει τους τόνους

Η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να είναι προσεκτική και με λεπτές ισορροπίες σε μία περίοδο που τα προβλήματα σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο πυκνώνουν, με μετωπικές αντιπαραθέσεις των μεγάλων παικτών ισχύος στη περιοχή μας, λέει ο Πανεπιστημιακός Ιωάννης Μάζης στον 98.4.

Αντιμέτωπη με πρόστιμο η Facebook στη Βρετανία για τις παραβάσεις στην προστασία δεδομένων

Αντιμέτωπη με πρόστιμο η Facebook στη Βρετανία για τις παραβάσεις στην προστασία δεδομένων

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει ένα μικρό αλλά συμβολικό πρόστιμο στη Facebook για παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων, μετά την πρόσβαση που απέκτησε η εταιρία Cambridge Analytica στα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
 

Η θλιβερή ελληνική τραγωδία

Οι ευθύνες μίας κυβέρνησης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις είναι μεν μεγάλες, αλλά εκείνες των Πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερες – αφού ουσιαστικά αυτοί αποφασίζουν σε τελική ανάλυση, είτε με την ενεργητική στάση τους (διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, εξεγέρσεις), είτε με την παθητική (συλλογική αποχαύνωση και αδιαφορία).

Κρίνοντας από αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου φαίνεται καθαρά πως η κυβέρνηση έχει πλέον αποθρασυνθεί σκοπεύοντας να ξεπουλήσει τα πάντα, παραδίδοντας εθνική κυριαρχία κατά το δοκούν και εφαρμόζοντας μνημόνια στο διηνεκές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα κυριολεκτικά στα σκουπίδια της ιστορίας, θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε το παρακάτω κείμενο μας από το παρελθόν (2016) – όταν δεν είχε δρομολογηθεί ακόμη η προδοσία στο Σκοπιανό, η οποία κατά τα φαινόμενα θα είναι μόνο η αρχή.