MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Βαδίζοντας προς τη χρεοκοπία

Η πατρίδα μας μετατρέπεται σταδιακά σε μία χώρα της Merkel, όπως άλλωστε η Ευρώπη σε γερμανική – κάτι που φυσικά δεν ικανοποιεί ούτε τους Έλληνες, ούτε τους Ευρωπαίους, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο, έχοντας χάσει την ανταγωνιστικότητα τους απέναντι στη Γερμανία, παράλληλα με την υπερχρέωση τους.

«Δεν είναι οι Έλληνες αφελληνισμένοι ή δειλοί – αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από την πολιτική τους ηγεσία και την αγυρτεία της είναι» (Β.Θ.).

Η μάχη της Ρωσίας

Ο χειρισμός της οικονομίας της αποτελεί έναν από τους λόγους που αξίζει η χώρα το σεβασμό όλων μας – αφού είναι η μοναδική που αντιστέκεται στο σύστημα που μας έχει μετατρέψει σε σκλάβους χρέους, καταστρέφοντας παράλληλα τον πλανήτη προς όφελος μίας αχόρταγης για πλούτο και εξουσία ελίτ του 0,01%.

Ανάλυση

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο (πηγή), το ΑΕΠ της Ρωσίας σημείωσε πραγματική άνοδο 5,8% το πρώτο τρίμηνο του 2018 – τεκμηριώνοντας πως η χώρα δεν έχει μόνο αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αλλεπάλληλων δυτικών κυρώσεων, σε συνδυασμό με τις δριμύτατες αμερικανικές χρηματοπιστωτικές επιθέσεις στο νόμισμα της, στο χρηματιστήριο της και αλλού αλλά, επί πλέον, κατάφερε να αναπτύσσεται με ρυθμούς Κίνας.