MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Η σύγκριση της Πορτογαλίας με την Ελλάδα

Πάντοτε υπάρχουν λύσεις, ακόμη και όταν οι προηγούμενοι έχουν αφήσει καμένη γη – ενώ τεκμηριώνεται πως οι ευθύνες της τραγωδίας που βιώνουμε σήμερα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στις κυβερνήσεις μας, οι οποίες δεν είχαν καν το θάρρος να «σκίσουν τα μνημόνια», όπως η πορτογαλική το 2015.

«Mε κριτήριο την Πορτογαλία είναι εύκολο να κρίνει κανείς τις εγκληματικές ενέργειες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ειδικά μετά το 2015 – όπου εκλέχθηκαν οι νέες ηγεσίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Πορτογαλία. 

Η μετονομασία των μνημονίων

«Τρόικα» και «Μνημόνια» είχαν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, «Θεσμούς» και «Καθεστώς αυξημένης εποπτείας» μόνο η Ελλάδα – οι Πολίτες της οποίας θεωρούνται ως εκ τούτου ηλίθιοι από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, καθώς επίσης ντροπή από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Επικαιρότητα 

Αποτελεί κακόγουστο αστείο το να ισχυρίζεται κανείς πως η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια, όταν προσφύγει στις αγορές τον Αύγουστο του 2018 (α) με τη δαμόκλειο σπάθη ενός υπέρογκου δημοσίου χρέους που θα πλησιάζει τα 360 δις € μετά την είσπραξη της δόσης των 15 δις € ή πάνω από 400 δις € εάν συνυπολογιστούν οι οφειλές της στο Target 2 της ΕΚΤ και (β) με ένα κόκκινο ιδιωτικό χρέος εκτός ελέγχου, για το οποίο δεν γίνεται καμία προσπάθεια «διαλεύκανσης» του εκ μέρους της κυβέρνησης με τη διαγραφή του ανείσπρακτου, καθώς επίσης με την υιοθέτηση τρόπων εξυπηρέτησης του από τους οφειλέτες. 

Σοκ: Η Ελλάδα «έχασε» 355.000 ανθρώπους από το «μαύρο» 2010 μέχρι σήμερα – Ούτε στον Εμφύλιο τόσες απώλειες…

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η οικονομική κρίση, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι… εξωγήινοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό καθώς τώρα έχει ωριμάσει περισσότερο από ποτέ και κατά τα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα «έχασε» 355.000 ανθρώπους.