MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο κύριος σκοπός της πρωσικής κυβέρνησης είναι η ολοκληρωτική διάλυση της πατρίδας μας – μέσω της υφαρπαγής όλων των περιουσιακών μας στοιχείων, καθώς επίσης των εδαφών, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, με αφετηρία τα Σκόπια.

Επικαιρότητα

Εισαγωγικά αδυνατούμε να καταλάβουμε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους οποίους η έξοδος από την τρίτη δανειακή σύμβαση τον Αύγουστο είναι συνώνυμη με το τέλος των μνημονίων και του «πτωχευτικού δικαίου» που τα διέπει – αφού έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις έως το 2060, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό του πτωχευτικού δικαίου είναι το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, για το οποίο έχει επίσης δεσμευθεί η χώρα και βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Μηνύματα στο Gmail διαβάζονται από τρίτους, εν αγνοία των χρηστών

Χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, Gmail, μπορεί εν αγνοία τους να δίνουν άδεια σε τρίτους να διαβάζουν τα μηνύματα τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal

Μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι πρόκειται για μια «κοινή πρακτική» και για ένα «βρώμικο μυστικό». Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ, όταν ένας χρήστης συνδέει το λογαριασμό του στη Google, με κάποια τρίτη εφαρμογή ή υπηρεσία, συχνά καλείται να δώσει την άδειά του για πρόσβαση της εφαρμογής ή της υπηρεσίας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Μερικές φορές στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι των τρίτων εταιρειών, είναι σε θέση να διαβάσουν τα μηνύματα των χρηστών.