MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Η λύση για την επόμενη ημέρα

Πρέπει να μείνουμε άπραγοι, περιμένοντας τη χρεοκοπία, τη δραχμή και την απόλυτη καταστροφή; Πόσο μάλλον όταν ενδιάμεσα θα υφαρπαχθεί η δημόσια και η ιδιωτική μας περιουσία, θα χαθεί ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας όπως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θράκη ή όπου αλλού, ενώ θα μετατραπούμε σε εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους, με έναν αλλοιωμένο από την παράνομη μετανάστευση πληθυσμό;

Ανάλυση 

Ο συνολικός δανεισμός της Ελλάδας από τον EFSF (δεύτερη δανειακή σύμβαση) είναι 130,9 δις €, με το τοκογλυφικό επιτόκιο του 3% (η Ισπανία πληρώνει 1,4% στις αγορές) – ενώ η αποπληρωμή του ξεκινούσε το 2023 και τελείωνε το 2056. Με την παράταση τώρα, τα 96 δις € θα αρχίσουν να πληρώνονται από το 2033 και θα εξοφληθούν το 2066 – όπου όμως θα επιβαρύνονται συνεχώς με 3% επιτόκιο που προφανώς θα αυξήσει το χρέος, παρά την επιμήκυνση. Με βάση τώρα τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, το ελληνικό χρέος διαμορφώνεται ως εξής: 

Επεισοδιακά τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Επεισόδια σημειώθηκαν στις κινητοποιήσεις, τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης

Τρεις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης, μετά τις 9 το βράδυ (1/7/2018), στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα: «Προσκυνάς τη Μέρκελ»

«Ο Αλ. Τσίπρας από το περίφημο "Go Back, κ. Μerkel", έφτασε στο σημείο, όχι μόνο να την προσκυνά αλλά και να σπεύδει στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό, να της προσφέρει ανέλπιστη σανίδα σωτηρίας» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ.

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κυνικό διασώστη» της «σημερινής γερμανοκρατούμενης ΕΕ» διότι προχώρησε «σε διμερή συμφωνία με τη Merkel για την επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία στη χώρα μας, υπονομεύοντας, έτσι, πλήρως το αίτημα για αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου και για "ευρωπαϊκή" λύση συνευθύνης και αναλογικής κατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ».