MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ


Τα πράγματα στην πολιτική δεν είναι ρόδινα. Και όσοι γύρω μας μπαίνουν στη διαδικασία ενασχόλησης με ουτοπικές αντιλήψεις και ρομαντικές ιδέες, είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Η πολιτική είναι σύγκρουση για την κατάκτηση της εξουσίας.

Η κατοχή της εξουσίας, είναι η υπέρτατη φαντασιακή υπεροχή του ατόμου επί της κοινωνικής του ομάδας. Είναι η αίσθηση του υπεράνθρωπου. Το απόλυτο αφροδισιακό. Η σύγκρουση επομένως για την κατάκτηση της εξουσίας είναι σκληρή και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται κάθε μέσο. Εκείνοι που κατέχουν την εξουσία, δεν θέλουν φυσικά με κανένα τρόπο να την απολέσουν και θα κάνουν τα πάντα για να την διατηρήσουν.

Η νέα ρωσική επίθεση και οι παγκόσμιες εξελίξεις

Κλιμακώνονται οι ενδείξεις για την υιοθέτηση του χρυσού ρουβλίου, ως μέσον απεξάρτησης της χώρας από το δολάριο – ενώ το μεταναστευτικό διχάζει την Ευρώπη, με τις Η.Π.Α. να εξετάζουν τη μεταφορά της μεγαλύτερης στρατιωτικής βάσης τους στον πλανήτη από τη Γερμανία στην Πολωνία.

Διεθνή 

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του υπουργείου οικονομικών των Η.Π.Α. (πηγή), η Ρωσία πούλησε τον Απρίλιο το μισό των αποθεμάτων της σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου – με αποτέλεσμα τα 96,2 δις $ που κατείχε (από 176 δις $ το 2010), να μειωθούν στα 48,7 δις $. Έναντι αυτών αγόρασε ξανά χρυσό, διαθέτοντας πλέον 62 εκ. ουγγιές (=31,2 γραμμάρια) – η αξία του οποίου με τις σημερινές τιμές είναι περί τα 80 δις $. 

Η χώρα της Merkel

Οι Έλληνες αντιμετωπίζονται ως εκείνοι οι ηλίθιοι που δεν μπορούν να κρίνουν τι τους «σερβίρεται» κάθε φορά – ενδεχομένως επειδή έχει τεκμηριωθεί στην πράξη πως πιστεύουν όλα όσα ψέματα τους λέγονται, ειδικά εάν ο εκάστοτε ψεύτης είναι προικισμένος, διαθέτοντας το συγκεκριμένο ταλέντο.

Επικαιρότητα 

Ξεκινώντας από τις πρόσφατες εξελίξεις, το βασικό αντάλλαγμα που έλαβε η κυβέρνηση (α) για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, (β) για την υπογραφή του τέταρτου μνημονίου και (γ) για τη δέσμευση όλων των κυβερνήσεων μας έως το έτος της απελευθέρωσης, θεωρητικά το 2060, ήταν η αναβολή της πληρωμής των 96 δις € από την δεύτερη δανειακή σύμβαση για μετά το 2032 – κάτι που θεωρείται νομοτελειακό, αφού θα ήταν αδύνατον να εξυπηρετήσει το ποσόν μετά το 2022 που έληγε.