MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη*

Τέτοια «δημοκρατική» κατάντια δεν έχει ξανασυμβεί στην ανθρώπινη ιστορία"!!! (από Ευρυπίδη Μπίλλη η φράση εντός εισαγωγικών) Ποιά δημοκρατία και ποιά κατάντια;;;; Εδώ, αποδεικνύεται παντελής ΑΓΝΟΙΑ της κυβέρνησης και σε μεγάλο βαθμό και της αντιπολίτευσης, για το ποιος λαός τους έχει ψηφίσει, και μέχρι ποιο σημείο τους έχει εξουσιοδοτήσει….. Τα έχουν μπερδέψει και, δυστυχώς, βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση.

Γιατί, πως διαφορετικά να ερμηνεύσει κανείς τη μανία με την οποία πυροβολούσαν τα (ελληνικά;;;;;) ΜΑΤ τους συμμετέχοντες στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Συντάγματος το Σάββατο 16 τρέχ., με άσφαιρα (προς το παρόν;;;) και με δακρυγόνα που προκάλεσαν σοβαρές βλάβες, λιποθυμίες, ερεθισμούς στο λαιμό και στα μάτια κ.α;;; Εχθρούς πυροβολούσαν, ή τους συμπατριώτες τους, που τους εμπιστεύθηκαν και τους ψήφισαν;;;; 

Ο πλούτος και η φτώχεια των Εθνών

Η περιουσία των ιδιωτών στον πλανήτη εκτοξεύθηκε στα 210,9 τρις $, επεξηγώντας πολύ καλά σε ποιούς οφείλουν τα τεράστια χρέη τους τα κράτη και όλοι οι υπόλοιποι – ενώ έχει αποδειχθεί πως ο καπιταλισμός μπορεί μεν να επιβιώσει τόσο με μεγαλύτερο, όσο και με μικρότερο κράτος, αλλά πολύ δύσκολα με κραυγαλέες εισοδηματικές ανισότητες.

Ανάλυση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται χρόνο με το χρόνο – πως οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Υπάρχουν βέβαια περισσότεροι πλούσιοι, αλλά το μερίδιο του πλούτου μίας συνεχώς μειούμενης «αριστοκρατίας» κλιμακώνεται με ισχυρότερο ρυθμό – πολύ συχνά χωρίς καν να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, αφού τα χρήματα τους εργάζονται μόνα τους στις αγορές, μέσω «εταιριών γραμματοκιβωτίων» σε φορολογικούς παραδείσους, καθώς επίσης με τη χρησιμοποίηση πρακτικών στα όρια της νομιμότητας.