MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ο ορισμός του φασισμού

Οι Πολίτες της κοιτίδας της Δημοκρατίας δεν πρόκειται καν να ερωτηθούν για το Σκοπιανό, παρά το ότι το 75% έχει τοποθετηθεί εναντίον – επειδή η κυβέρνηση τους εμπιστεύεται τη λαϊκή βούληση μόνο όταν εκλέγει το ένα από τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, ενώ θεωρεί πως ο λαός είναι όχλος, ετερόκλητο πλήθος και ανεύθυνος, όσον αφορά τα μεγάλα εθνικά θέματα.

Ανάλυση

Έχουμε εκφράσει πεντακάθαρα την άποψη μας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό σε πάρα πολλά κείμενα – τόσο η κυρία Νομικού, όσο και εγώ, καθώς επίσης όλοι μαζί οι εθελοντές συγγραφείς της σελίδας. Επί πλέον τη γνώμη μας για τις μεγάλες ευθύνες του προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς φυσικά να έχουμε το θράσος να του υποδείξουμε πώς θα έπρεπε να ενεργήσει – αφού είναι αποκλειστικά και μόνο ένα δικό του θέμα που το γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τη Συμφωνία, Tv Επιλογές με τον Σ. Μασλαρινό

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τη Συμφωνία, Tv Επιλογές με τον Σ. Μασλαρινό

17/06/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Γεωπολιτικά, Συλλαλητήρια

Η νέα ελληνική τραγωδία

Η «ενός ανδρός αρχή», η συμπεριφορά «νονού», το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» αποτελούν στοιχεία απολυταρχισμού και φασισμού που δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία – ενώ τεκμηριώνουν πως η κυβέρνηση δεν σέβεται τη συλλογική βούληση και δεν εμπιστεύεται την κρίση των Ελλήνων Πολιτών, παρά το ότι σε αυτούς οφείλει την εκλογή της.

Επικαιρότητα

Όλοι εμείς εδώ θέλουμε να τονίσουμε πως ασφαλώς δεν θεωρούμε προδοσία την απόφαση του πρωθυπουργού, καθώς επίσης του υπουργού εξωτερικών του να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας, όπως άλλωστε έχει αναφερθεί (πηγή) – αλλά ένα απαράδεκτο, τεράστιο λάθος, το οποίο θα επιβαρύνει ανεπιστρεπτί όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, επί πλέον στα θηριώδη χρέη, με τα οποία τις έχουμε ήδη φορτώσει από την απίστευτα κακή διαχείριση της κρίσης όλων των κυβερνήσεων μας μετά το 2010, καθώς επίσης τη δική μας προηγούμενη ανευθυνότητα.