MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Το μακεδονικό πραξικόπημα

Πίσω από το όνομα της Μακεδονίας κρύβεται πονηρά το τέταρτο «καθαρό μνημόνιο», ενώ πίσω από το μνημόνιο γκεμπελικά η συμφωνία. Παρά το ότι όμως με το μνημόνιο τοποθετείται μία θηλιά στο λαιμό της δεμένης χειροπόδαρα Ελλάδας, η οποία κυριολεκτικά θα την οδηγήσει σε έναν αργό και επώδυνο πνιγμό, θεωρούμε απείρως σημαντικότερο το Σκοπιανό.
«Διαπίστωσα ένα άθλιο λογικό άλμα στην αναγνώριση. Υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων μια γεωγραφική περιοχή με το όνομα Μακεδονία που ουδείς αμφισβητεί την Ελληνικότητά της. Δεν είναι κατάκτηση της σημερινής συμφωνίας αυτό βέβαια. Υπάρχουν αναρίθμητα τεκμήρια μνημείων, γραπτών και ιστορίας που θα υποτιμούσε τη νοημοσύνη μας να τα επαναλάβουμε. Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μακράν ο μεγαλύτερος άνδρας της Ιστορίας, ενώ η Αλεξανδρινή και Ελληνιστική εποχή η πλέον γόνιμη πολιτιστική επανάσταση μέχρι σήμερα. 

Μακεδονικό: Αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας σημείο προς σημείο


Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το Μακεδονικό, η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε στη δημοσιότητα non paper, στο οποίο παραθέτει 16 ισχυρισμούς για το πως η συμφωνία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Αντί για γενικόλογες κριτικές, τους παραθέτω έναν προς έναν (αριθμημένους και με πλάγια γράμματα), προσθέτοντας κάτω από τον καθένα τον δικό μου σχολιασμό. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί με μισές αλήθειες και αποσιωπήσεις να εξωραΐσει τη συμφωνία που θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες στις Πρέσπες. 

Ντροπή μας erga omnes!

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μόνος του, χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ερήμην της Βουλής και των Ελλήνων, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας – της ίδιας της Μακεδονίας καλύτερα, αφού τα Σκόπια θα είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο με αυτήν την ονομασία, ενώ η Μακεδονία μας θα είναι πια μόνο μία περιοχή.
«Το μεγάλο «ΝΑΙ»: Η Ελλάδα σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.