MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η νέα συνεργασία του ΝΑΤΟ, μέσω του Ατλαντικού Συμβουλίου

O επόμενος στρατιώτης στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης και της ρωσικής προπαγάνδας θα είναι πλέον επίσημα το Facebook – οπότε πρέπει να νοιώθουμε περισσότερο ασφαλείς, αφού και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναλάβει την προστασία μας.

«Το Εργαστήριο Ψηφιακών Εγκληματολογικών Ερευνών εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Facebook, για να υποστηρίξει τη μεγαλύτερη κοινότητα του κόσμου στις προσπάθειές της να ενισχύσει τη Δημοκρατία – με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να μας φέρνουν πιο κοντά, δεν θα χρησιμοποιούνται για να μας οδηγήσουν σε μεγαλύτερη απόσταση. 

Μέσω του καινοτόμου έργου του εργαστηρίου Digital Forensic Research, δημιουργούμε ένα ψηφιακό κίνημα αλληλεγγύης – μια κοινότητα που καθοδηγείται από μια κοινή δέσμευση για την προστασία της Δημοκρατίας και την προώθηση της αλήθειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η εταιρική σχέση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ψηφιακής ανθεκτικότητας» (πηγή).

Η ουτοπία των επενδύσεων

Χωρίς ένα σωστό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς επίσης χωρίς την εμπιστοσύνη των Πολιτών προς την Πολιτεία και τους Θεσμούς της, οι επενδύσεις είναι όνειρο θερινής νύχτας.

Επενδύσεις & Αγορές 

Μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή επενδύσεων, ακόμη και αν υποθέταμε πως υπήρχαν οι συνθήκες στην Ελλάδα (ζήτηση κλπ.), είναι το θεσμικό πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης – ο τρόπος δηλαδή που διοικούνται οι επιχειρήσεις, καθώς επίσης ο κρατικός μηχανισμός που τις ελέγχει, ελέγχοντας ταυτόχρονα τις ελεγκτικές εταιρείες που συνήθως μεροληπτούν, αφού πληρώνονται από τους ελεγχόμενους. 

Η πρωσική παγίδα

Πού οδηγείται μία χώρα, στην οποία δεν διενεργούνται καθόλου επενδύσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια, ξεπουλιέται πάμφθηνα η δημόσια περιουσία της, χρεοκοπούν οι επιχειρήσεις της, κατάσχεται και πλειστηριάζεται η ιδιωτική, ενώ παράγει πρωτογενή πλεονάσματα με υπερβολικούς φόρους που στην κυριολεξία ληστεύουν τους Πολίτες της;

Επικαιρότητα 

Η ιταλική οικονομία είναι βυθισμένη στην ύφεση για έξι χρόνια. Σε μία τέτοια περίπτωση, το πλέον επείγον καθήκον μίας νέας κυβέρνησης είναι η αναβίωση της οικονομίας. Πώς μπορεί όμως να αναβιώσει μία οικονομία που έχει καταρρεύσει; Με το αυτονόητο που γνωρίζει ο κάθε οικονομολόγος: με το να της δοθεί κάποια ώθηση, η οποία μπορεί να προέλθει από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Εν τούτοις, το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των «ωθήσεων» είναι η αύξηση των δαπανών – το να ξοδευτούν χρήματα δηλαδή εκ μέρους κάποιου που δεν τα έχει στη διάθεση του. 

Σε 21 πόλεις τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου για τη Μακεδονία: Δείτε πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη,Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 21 πόλεις (μέχρι στιγμής) που προτάσσουν το ανάστημά τους, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. 

Πανέτοιμοι δηλώνουν και οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.