MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πέφτουν ιταλικές φάπες στο Βερολίνο: Ξηλώνουν το νόμο για τα εργασιακά – Οχι στο Δουβλίνο της Γερμανίας- Οι μετανάστες να ετοιμάζουν βαλίτσες

Πέφτουν ιταλικές φάπες στο Βερολίνο: Ξηλώνουν το νόμο για τα εργασιακά – Οχι στο Δουβλίνο της Γερμανίας- Οι μετανάστες να ετοιμάζουν βαλίτσες

Σικελία,Τοσκάνη, Λιγουρία. Πανζουρλισμός για την νέα ιταλική Κυβέρνηση και ήδη έπεσαν οι πρώτες φάπες στην ΝΤΠ και το Βερολίνο. Ο νόμος για τα εργασιακά που πέρασε ο Ρέντσι καθ’ υπόδειξη του Βερολίνου αποτελεί σύντομα παρελθόν ενώ ο Σαλβίνι τόνισε χτες:

Η δημιουργία του κράτους των Σκοπίων (1944)

Σύμφωνα με την απόφαση της 24ης Ιουνίου 1944 του Προεδρείου του "Αντιφασιστικού Συμβουλίου Λαϊκής Απελευθέρωσης της Γιουγκοσλαβίας" (AVNOJ) στο νησί Vis (που σήμερα ανήκει στην Κροατία) πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι Prohor Pcinski (κοντά στο Κουμάνοβο), στις 2 Αυγούστου 1944, επέτειο του Ίλιντεν, η πρώτη Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, που διακήρυξε την ίδρυση της "Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" (ASNOM). Οι αποφάσεις της συνέλευσης αποτελούσαν τη βάση για τη θεμελίωση της "Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

ΚΑΖΑΚΗΣ : Η Ισπανία σε αχαρτογράφητα νερά…

Η παραίτηση του πρωθυπουργού Ραχόι για παράνομες κομματικές χορηγίες από επιχειρηματικούς κύκλους, συνιστά κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά της μετά Φράνκο εποχής. Κι αποτελεί μονάχα την κορυφή του παγόβουνου. Δηλαδή ενός ολόκληρου κυκλώματος διαφθοράς και πολιτικής εξαγοράς, το οποίο είναι σίγουρο ότι δεν ξεκινά κι ούτε τελειώνει με τον Ραχόι και το κόμμα του. 

Θυμηθείτε την περίπτωση Πάμπλο Ιγκλέσιας του Ποδέμος. Λίγο πριν ξεσπάσει το πολιτικό σκάνδαλο με την ανακοίνωση των ποινών φυλάκισης στον κεντρικό ταμεία Λουίς Μπαρσενάς του Λαϊκού Κόμματος. Ο ομοϊδεάτης του Τσίπρα βρέθηκε να έχει αγοράσει εξοχική βίλα με υπέρογκο δάνειο από τράπεζα. Το ερώτημα βέβαια που προέκυψε δεν είναι το παράνομο της όλης συναλλαγής, αλλά το πώς μπόρεσε να επωφεληθεί από ένα τέτοιο δάνειο κάποιος με το μισθό ενός απλού λέκτορα των πολιτικών επιστημών. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή FOCUS PRESS

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή FOCUS PRESS. Atlas TV

04/06/2018

Με θέμα : Ελλάδα, πΓΔΜ, Ονομασία, Εξελίξεις