MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Αρχισαν οι «μετωπικές» Ιταλίας-Γερμανίας: «Επικίνδυνος δρόμος η κριτική στον ιταλικό λαό»! - Και είναι μόνο η αρχή...

Η ιταλική πρεσβεία στο Βερολίνο κατ'εντολή της νέα ιταλικής κυβέρνησης απάντησε όπως θα έπρεπε να είχε απαντήσει κάποτε η Αθήνα στα εμετικά κατευθυνόμενα άρθρα του γερμανικού Τύπου κατά της Ελλάδας του περιοδικού Spiegel, το οποίο καταστροφολογούσε και χαρακτήριζε «λαϊκιστές»ης τα κόμματα της ιταλικής δεξιάς και των «5 Αστέρων» που απειλούν την «ενότητα της ευρωζώνης».

«Το άρθρο του Spiegel ασκεί κριτική σε έναν ολόκληρο λαό, και αυτό μας αφήνει με μια κάκιστη γεύση», γράφει ο Ιταλός πρέσβης στην Γερμανία Πιέτρο Μπενάσσι. «Η πολιτική διαλεκτική ανήκει στην ελευθεροτυπία και στην δημοκρατική αντιπαράθεση», λέει ο διπλωμάτης.

Και με αναφορά, πάντα, στο εν λόγω άρθρο που χαρακτήρισε τους Ιταλούς χειρότερους από τους επαίτες, καταλήγει ότι στην περίπτωση αυτή «πρόκειται για έναν επικίνδυνο δρόμο για την διαλεκτική σε όλη την Ευρώπη».

Σύννεφα στην Ισπανία

Ο φόβος της πολιτικής αστάθειας επανέρχεται και στην Ισπανία, όπου ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απειλείται με πρόταση μομφής από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο λόγος: πιθανή εμπλοκή του συντηρητικού πολιτικού σε υπόθεση "μαύρων ταμείων" και διαφθοράς. Ήδη ο πρώην ταμίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπαρθένας έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 33 ετών για ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα. 

Η 5η αμερικανική φάλαγγα στη Ρωσία

Προσπαθώντας ο πρόεδρος Putin να εντάξει τη χώρα του στο δυτικό οικονομικό σύστημα, διατηρώντας παράλληλα την εθνική της κυριαρχία, ακολουθεί έναν μη ρεαλιστικό στόχο – αφού είναι αδύνατον να πετύχει και τα δύο, επειδή πρόκειται για αντικρουόμενες θέσεις.

Ανάλυση 

Σύμφωνα με τον P.C. Roberts, ο πρόεδρος Putin δεν θα καταφέρει τελικά να «απελευθερώσει» τη χώρα του από τις Η.Π.Α., επειδή πιστεύει πως η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας εξαρτάται από την ένταξη της στη δυτική οικονομία – παρά τις προσπάθειες του για την εξέλιξη της Ευρασίας, καθώς επίσης την υποστήριξη του δρόμου του μεταξιού που προωθείται από την Κίνα.

Το δίλλημα των Ρωμαίων

Οι εναλλακτικές λύσεις της Ιταλίας είναι είτε η επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα, είτε η παραμονή της στην Ευρωζώνη με τις σωστές προϋποθέσεις – πιστεύοντας πως έχει διδαχθεί από την ελληνική τραγωδία, οπότε δεν θα θελήσει να διασώσει της γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, εις βάρος των Πολιτών της.

«Οι κρίσεις σπάνια συμβαίνουν όταν τις περιμένει κανείς – ενώ σχεδόν ποτέ δεν εξελίσσονται με τον ίδιο ρυθμό. Η τυπική τους ακολουθία είναι η εξής: για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν συμβαίνει τίποτα, παρά τις αναφορές των «προφητών» με κριτήριο τους προβλεπόμενους κινδύνους. 

Η παγίδα του περιουσιολογίου

Η Ελλάδα που θα απομείνει, ακρωτηριασμένη όσον αφορά τα εδάφη και τα νησιά της, θα διαιρεθεί σε οικονομικές ζώνες χαμηλού εργατικού κόστους – στις οποίες οι Έλληνες και οι μετανάστες θα εργάζονται νυχθημερόν για ένα πιάτο φαγητό, κατ’ αναλογία των στρατοπέδων τύπου Άουσβιτς.

Επικαιρότητα 

Όπως έχουμε αναφέρει, με το περιουσιολόγιο θα δρομολογηθεί η πλήρης καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα τους (άρθρο), έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η δήμευση τους από αυτούς που θέλουν να τους υφαρπάξουν τα πάντα – στα πλαίσια της κυλιόμενης χρεοκοπίας που επέβαλλαν στην πατρίδα μας. Ήδη πάντως άρχισαν να κυκλοφορούν εφημερίδες που το χαρακτηρίζουν ως «Δούρειο Ίππο των δανειστών» – τονίζοντας πως θα επιβληθεί ένας φόρος-σοκ στο σύνολο των περιουσιακών μας στοιχείων. Δηλαδή, ένας κεφαλικός φόρος σε καταθέσεις, μετοχές, έργα τέχνης, αυτοκίνητα, ακίνητα κοκ., ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο το 2020 – κατ΄αναλογία των φόρων υποτέλειας που επιβαλλόταν ανέκαθεν στις αποικίες από τις μητροπόλεις τους, όπου εν προκειμένω είναι η Γερμανία. 

Πλησιάζει η καταιγίδα των καταιγίδων

Θεωρείται βέβαιο πως εάν οι Η.Π.Α. συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια τους και το δολάριο παραμείνει ισχυρό, τότε οι αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα – με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν κρίσεις σε άλλα κράτη, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν το αναμενόμενο παγκόσμιο κραχ.

Ανάλυση 

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες η Αργεντινή κατέφυγε ξανά στο ΔΝΤ, αδυνατώντας να σταματήσει την κατάρρευση του νομίσματος της (ανάλυση) – με αποτέλεσμα να παραλύσουν οι Πολίτες της, αφού αναβίωσε ο εφιάλτης του παρελθόντος. Σε μία ανάλογα μεγάλη νομισματική περιπέτεια έχει βυθιστεί και η Τουρκία, η οικονομική κατάσταση της οποίας είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτήν της Αργεντινής – κυρίως λόγω του θηριώδους εξωτερικού χρέους και των ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της που διπλασιάστηκαν στα 16 δις $ το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017. 

Συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τον Ιούνιο

Συγκεντρώσεις για το όνομα Μακεδονία θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 19:30.

Τις συγκεντρώσεις προετοιμάζουν οι διοργανωτές των Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.

Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σημειώνει πως «μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους».