MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Αποκαλύψεις απο Ι.Μάζη για Γ.Μπουτάρη και Μ.Νίμιτς: «Έχουν κοινή διαδρομή που καταλήγει στο Ίδρυμα Σόρος»

Κοινή διαδρομή που καταλήγει στις ΜΚΟ του διεθνούς κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος έχουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αλλά και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμοτς σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο καθηγητής Ι.Μάζης σε συνέντευξή του.

Μάλιστα ο Γ.Μουτάρης είχε υποδεχθεί θερμά το Φεβρουάριο του 2014 στην Θεσσαλονίκη την ίδρυση του πρώτου «κέντρου αλληλεγγύης» της «Solidarity Now», της ΜΚΟ που ανήκει στον Τζορτζ Σόρος.

Στα εγκαίνια, Γιάννης Μπουτάρης είχε βγάλει έναν «πύρινο» λόγο υποστήριξης στον Σόρος, «αδειάζοντας», μάλιστα τους Έλληνες επιχειρηματίες και καλώντας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Ο,ΤΙ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΟ “ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ” ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να γράψω αυτό το άρθρο. Συνήθως στρέφομαι εναντίον του συστήματος και αφήνω εμάς τους πολίτες απέξω, ως μη έχοντες κάποια ευθύνη για όσα μας συμβαίνουν. Κυρίως λόγω της ανυπαρξίας οποιασδήποτε θεσμικής δυνατότητας για παρέμβαση των πολιτών.

Υπάρχει όμως μια διάταξη μέσα στο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας, η οποία, αν και δεν μας υποδεικνύει πρακτικά τρόπο αντίδρασης, στην ουσία μας καθιστά απόλυτα προσωπικά υπεύθυνους για οτιδήποτε μας συμβαίνει ή κάνει σε βάρος μας το εξουσιαστικό σύστημα, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στα εθνικά θέματα.

Η πολυπολιτισμική εισβολή και ο βιασμός της Σουηδίας

Δευτέρα έως Παρασκευή αυτή την εβδομάδα: βιασμός, βιασμός, εκβιασμός, εκβιασμός, κατάχρηση δικαιοσύνης, παράνομη απειλή, βία κατά της αστυνομίας, απειλές κατά της αστυνομίας, απόπειρα φόνου …. Ύποπτοι δράστες ο Αλί Μοχάμεντ, ο Μαχμούτ, ο Μοχάμεντ, ο Μοχάμεντ Αλί ξανά, ο Christopher… είναι αλήθεια, ναι, ένα σουηδικό όνομα τρύπωσε στην παράβαση ενός νόμου.

Επικαιρότητα

Η βία είναι κάτι που ανέκαθεν με απασχολούσε. Πρώτα από όλα η λεκτική, όταν η πηγή της είναι η εξουσία όπως στο παράδειγμα του μάλλον πονηρά στημένου επεισοδίου του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Εκτός αυτού, δεν ξέρω με ποιόν άλλο τρόπο μπορεί να αντιδράσει μία κοινωνία, όταν η κυβέρνηση της επιβάλλει βίαιους νόμους, αντίθετους με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ η μείζων αντιπολίτευση δεν έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει. Όταν το ελληνικό Σύνταγμα απαιτεί την προστασία της χώρας από τους πολίτες, με το άρθρο 120 που γράφει τα εξής: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία» (πηγή). 

Μεγάλες παγκόσμιες αναταράξεις.

Δεν αποτελούν καμία θετική είδηση για την Ελλάδα, ενόψει της ολοκλήρωσης της τρίτης δανειακής σύμβασης – όπου θα πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις για τη χρηματοδότηση του μη βιώσιμου χρέους της. 

Επενδύσεις & Αγορές

Η τουρκική λίρα καταρρέει πλησιάζοντας στο 1:5 σε σχέση με το δολάριο έχοντας χάσει το 20% της αξίας της από τις αρχές του έτους, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας διπλασιάστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018 στα 16,4 δις $ από 8,4 δις $ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, δικαιολογώντας απόλυτα την πτώση του νομίσματος, το εξωτερικό χρέος βρίσκεται λίγο πριν το υπέρογκο ποσόν των 500 δις $, οι επιχειρήσεις υποφέρουν και οι πολίτες εξαθλιώνονται. 

Η στυγνή δολοφονία της Ελλάδας

Οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης καταστροφής στην παγκόσμια ιστορία εν καιρώ ειρήνης όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να κάνουν δηλώσεις ή/και να πολιτεύονται – τεκμηριώνοντας πόσο «έξυπνοι» είμαστε εμείς οι Έλληνες, με κριτήριο την αντικειμενική πραγματικότητα.

Επικαιρότητα

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, «ο πολιτικός που τοποθέτησε την ταφόπλακα στην Ελλάδα είναι αυτός που υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της στο αγγλικό δίκαιο, καθώς επίσης την απαγόρευση μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα – υποθηκεύοντας παράλληλα ολόκληρη τη δημόσια περιουσία» (πηγή). Όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή που οι δανειστές φοβόντουσαν όσο τίποτα άλλο μία ελληνική χρεοκοπία *– *η οποία μπορεί μεν να ήταν επώδυνη, αλλά θα οδηγούσε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, ενδεχομένως με ένα δικό της εθνικό νόμισμα.

Τραβάνε τα μαλλιά τους στο χρηματιστήριο της Πόλης με την τουρκική λίρα

H τουρκική λίρα σημείωσε μεγάλες απώλειες έναντι του δολαρίου σήμερα, με την πτώση να φθάνει το 21% από την αρχή του έτους, καθώς οι επενδυτές την ώθησαν σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την επιρροή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική. 

Κατά τη διαπραγμάτευση στις αγορές της Ασίας τη νύχτα, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος κατρακύλησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 4,8450 λιρών ανά δολάριο, ενώ πριν από λίγο διαμορφωνόταν στις 4,8228 λίρες. Η λίρα σημείωσε μεγάλη πτώση και έναντι του ιαπωνικού γεν, εν μέσω αναφορών ότι Ιάπωνες μικροεπενδυτές πουλάνε τη λίρα, επειδή η ισοτιμία της έχει υποχωρήσει στα επίπεδα που ενεργοποιούν πωλήσεις (stop – loss levels).

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970. 

Όλα για το ΝΑΤΟ

Του Μίκη Θεοδωράκη 

Οι λαϊκές μειοψηφίες δεν χαράζουν αλλά παραχαράζουν την ιστορία. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τουλάχιστον ως προς τα εθνικά θέματα θα πρέπει να λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού χάρη στις εκλογικές αλχημείες των εθνικοφρόνων παρατάξεων που κατάφεραν να μας κυβερνούν από το τέλος του εμφυλίου έως σήμερα.