MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Παμμακεδονικές απαιτούν από την κυβέρνηση δημοψήφισμα για το Σκοπιανό αλλιώς θα αντιδράσουν «με όλους τους τρόπους»

Σύσσωμες πλέον οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις ζητούν από την κυβέρνηση να περάσει από δημοψήφισμα την όποια λύση για το Σκοπιανό και έτσι μια ακόμα από τις οργανώσεις αυτές και συγκεκριμένα, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά (συμμετέχει στις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου), απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια προειδοποιητική επιστολή την οποία υπογράφει εκ μέρους της ο Πρόεδρος Δρ Χρήστος Καράτσιος.

Τα συν και πλην της ελληνικής οικονομίας

Ένα από τα θετικά στοιχεία είναι η άνοδος του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Πώς τα καταφέραμε; Στέλνοντας στο εξωτερικό πάνω από 500.000 νέους που μας έχουν κοστίσει περί τα 100 δις € για να τους μεγαλώσουμε, μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής των ιθαγενών και αυξάνοντας τους θανάτους πάνω από τις γεννήσεις – οπότε περιορίζοντας τον πληθυσμό μας, με αποτέλεσμα να μοιράζεται το ίδιο ποσόν μεν, αλλά σε λιγότερους.

Άποψη

Υπάρχει κάτι θετικό στην οικονομία μας, για να μην παραπονούμαστε συνεχώς για τα προβλήματα της; Ασφαλώς, πολλά. Για παράδειγμα, το δηλωθέν θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα που ουσιαστικά είναι δημοσιονομικό, αφού υπερβαίνει τους τόκους. Πώς το καταφέραμε; Με την υπερβολική φορολόγηση που θανάτωσε την ανάπτυξη και εκτόξευσε στα ύψη τα μη εξυπηρετούμενα χρέη του ιδιωτικού τομέα άνω των 230 δις €, με τη λευκή τρύπα του ασφαλιστικού άνω των 2 δις € παρά το ότι καταρρέει, με τη μη πληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου κοκ. Είναι όμως αληθινό; Φοβούμαι πως όχι, αφού δεν μπορεί μία χώρα να έχει πλεόνασμα και να πουλάει τις δημόσιες επιχειρήσεις της, αλλά να αυξάνεται ταυτόχρονα το χρέος της, από 319 δις € το 2015 στα 329 δις € το 2017.

Η Μακεδονία ως «brand name»

Εξαιρώντας την εθνική πλευρά του θέματος, η οποία κρύβει πάρα πολλές παγίδες, ενώ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έχει συμπεριφερθεί μάλλον ακούσια ως η πέμπτη φάλαγγα της Γερμανίας, υπάρχει και η οικονομική πλευρά – το όνομα ως μία «εμπορική μάρκα» που χαρακτηρίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μίας περιοχής.

Επικαιρότητα

Όσοι τοποθετήθηκαν διαφορετικά στο θέμα της βίας που ασκήθηκε στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, πιστεύοντας επί πλέον πως δεν έχει το δικαίωμα της υποκειμενικής του άποψης δημοσίως, αφού οφείλει να εκφράζει τους δημότες του, κατηγορήθηκαν ως ακροδεξιοί – ενώ αποτελεί μεγάλη εθνική ντροπή το ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως οι δράστες ήταν οπαδοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή τουλάχιστον πως η ΝΔ ήταν ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον του!

Σύλλογοι Μακεδόνων: «Καλούμε τον κ.Παυλόπουλο να αποτρέψει την εθνική προδοσία που συντελείται»

Λίγες ώρες μετά την σαφή προειδοποίηση των Παμμακεδονικών οργανώσεων για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), Γεώργιος Τάτσιος, απευθυνόμενος τόσο στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και στο Μαξίμου, ξεκαθάρισε πως πρέπει να εμποδιστεί η προτεινόμενη και προδοτική «λύση» στο Σκοπιανό.

Διαβάστε το ηχηρό μήνυμα του κ.Τάτσιου από την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων:

«Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Μετά από την προκλητική και προσβλητική προς τους Έλληνες στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον ανώτατο άρχοντα της χώρας.

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής