MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Απαξιώνουν την Βουλή οι υπουργοί-Σωρός ερωτήσεων δίχως απάντηση

«Στα παλιά τους τα παπούτσια» γράφουν οι υπουργοί της κυβέρνησης τον κυβερνητικό έλεγχο με αποτέλεσμα, όπως γράφει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του, Στίγμα, στα ΝΕΑ, να υπάρχει σωρός από ερωτήσεις που έχουν καταθέσει οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, και στις οποίες πρέπει να κληθούν να απαντήσουν οι υπουργοί, κάτι το οποίο όμως δεν πράττουν.

Ο δημοσιογράφος που αναφέρει στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Κεγκέρογλου δεν παραλείπει να φέρει και τον Πρόεδρο της Βουλής προ των ευθυνών του.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ

Του Πέτρου Χασάπη

Αν το προσέξατε, παραιτούμενος χθες ο Πρόεδρος του ΣτΕ, ουσιαστικά κατέβασε ένα μανιφέστο, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που επίμονα επαναλαμβάνω κι εγώ εδώ και χρόνια.

Είπε λοιπόν το εξής σε μια μόνο φράση: "Το οικονομικό έχει επιβληθεί επί του θεσμικού" και υποστήριξε πως αυτό είναι καταστροφικό.

Τα εύσημα του Τραμπ στην Ελλάδα και η επίθεση στη Γερμανία που δεν πληρώνει στο ΝΑΤΟ

Την Ελλάδα μαζί με τις άλλες έξι χώρες-μέλη της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας που είναι συνεπείς στις νατοϊκές τους υποχρεώσεις και επενδύουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες ευχαρίστησε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο. 

Παμμακεδονικές Ενώσεις προς Τσίπρα: Αναλαμβάνετε εσείς την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει

Να μην προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό που επί της ουσίας θα είναι ετεροβαρής κατά της χώρας μας ζητούν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι διοργανωτές –με προεξάρχοντες της Πάμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων - των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Στην επιστολή, και λόγω της έντονης φημολογίας πως επίκειται συμφωνία των πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων, προειδοποιούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πως θα «αναλάβει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.