MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

Αυτή εδώ η χώρα έχει μόνο μια πιθανότητα σωτηρίας. Να γίνουμε όλοι οι Έλληνες ισότιμα συμμέτοχοι στη διακυβέρνησή της.

Οι επαγγελματίες πολιτικοί απέτυχαν παταγωδώς να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανασυγκρότησης της χώρας. Πρέπει λοιπόν όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες διακυβέρνησης και σκληρών αποφάσεων.

Η χώρα όπου τα κόμματα κατάφεραν να κομματικοποιήσουν ακόμα και την εμβρυακή διαστημική υπηρεσία, δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον και καμία απολύτως θέση μεταξύ των χωρών που προχωρούν προς το μέλλον.

Η θλιβερή ντροπή του να είσαι Έλληνας

Ο υπερήφανος λαός αναζητάει κάποιον θαυματοποιό που έχω την εντύπωση πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί – ενώ θα εκλέξει ξανά ένα κόμμα από αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα, τεκμηριώνοντας πως το «πολλάκις εξαμαρτείν ανδρός ηλιθίου», αφού το δις έχει ξεπεραστεί πριν από χρόνια.

Επικαιρότητα 

Δεν ξέρω πόσοι έχουν καταλάβει πως ενώ η Ελλάδα έχει χάσει σχεδόν το 27% του ΑΕΠ της από το 2008, όπου από 239,14 δις € τότε (πηγή) μειώθηκε στα 175,9 δις € το 2016, οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν σωρευτική ανάπτυξη 10% κατά μέσον όρο – οπότε η απόσταση μας έχει φτάσει στο 37%! Θαυμάζω βέβαια την ανθεκτικότητα των Ελλήνων στη φτώχεια, στη μιζέρια και στο διεθνή εξευτελισμό, αλλά δυστυχώς δεν προσφέρει απολύτως τίποτα – απλά έχει μετατρέψει την κρίση σε κανονικότητα, κάτι που δεν θα έκανε ποτέ καμία άλλη χώρα, ούτε έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία. 

Ξεσηκωμός από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις - Ζητούν δημοψήφισμα και καλούν σε εγρήγορση τους Ελληνες για να μη δώσει η κυβέρνηση το όνομα "Μακεδονία"

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας [από τα συντονιστικά των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων της 21/1 και 4/2/2018], προβαίνουν στην ακόλουθη δήλωση:

Τα δυο συλλαλητήρια που έγιναν με σκοπό την αποτροπή παραχώρησης εκ μέρους της κυβέρνησης του ονόματος της Μακεδονίας στην σύνθετη ονομασία της γειτονικής χώρας των Σκοπίων, συγκέντρωσαν 500.000 το πρώτο της Θεσσαλονίκης, και 1.500.000 το δεύτερο, της Αθήνας, Έλληνες πολίτες.

Ασυγκράτητος ο κατήφορος της τουρκικής λίρας…

H τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα και πάλι έναντι του δολαρίου, χτυπημένη από την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τη δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τον διψήφιο πληθωρισμό και του μεγαλύτερο του αναμενόμενου ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Η λίρα έχει χάσει το 12% της αξίας της φέτος.Η τουρκική κεντρική τράπεζα αύξησε τον περασμένο μήνα το βασικό επιτόκιο, με το οποίο δίνει ρευστότητα στις τράπεζες, κατά 75 μονάδες βάσης (0,75%), ενώ η επόμενη συνεδρίασή της για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου. «Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση του επιτοκίου στις 7 Ιουνίου, ή πιθανόν και νωρίτερα, ενισχύονται. Οι δηλώσεις, όμως, των πολιτικών αυτή την ώρα ασκούν μεγαλύτερη πίεση στη συναλλαγματική ισοτιμία», δήλωσε τραπεζίτης.