MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Στοιχεία σοκ από την Eurostat: Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας το 21% των Ελλήνων

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας διαβιούν οι δύο στους δέκα έλληνες πολίτες μη μπορώντας να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες της καθημερινότητας στερούμενοι ακόμα και το φαγητό ή τη θέρμανση του σπιτιού τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες και αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2017.

Αμερικανικές Ετοιμασίες Πολέμου Στην Ευρώπη


Ενώ η προσοχή του κόσμου είναι καθηλωμένη στην Συρία, οι ΗΠΑ διογκώνουν σημαντικά τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στην Ευρώπη. Και αυτές δεν είναι απλά μεραρχίες που έρχονται για να συμμετάσχουν σε κάποια γυμνάσια και να φύγουν μετά την περάτωσή τους. Εδώ πρόκειται για μια σημαντική συσσώρευση δυνάμεων, για την δημιουργία μιας δυνητικά επιθετικής παράταξης. Η διόγκωση των αμερικανικών δυνάμεων πραγματοποιείται ενώ γίνεται η προετοιμασία για μια Ρωσο-αμερικανική συνάντηση κορυφής. Και αυτό είναι ένα μάλλον ιδιότυπο πλαίσιο για μια τέτοια συνάντηση -στην πιο ήπια διατύπωση της διαπίστωσης.

Οι ΗΠΑ ρίχνουν χρήμα σε αεροπορικές βάσεις στα πλευρά της Ρωσίας

Ποσά που διατέθηκαν φέτος για την ενίσχυση των αεροπορικών βάσεων του ΝΑΤΟ την Ευρώπη: 

Μπούμερανγκ το υπερπλεόνασμα: Άνοιξε την όρεξη... για νέα μέτρα

Του Κωστή Πλάντζου

Διαπραγματευτική στροφή επιχειρεί η κυβέρνηση, μετά τις άγονες συναντήσεις Τσακαλώτου – Χουλιαράκη στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε με το υπερπλεόνασμα που «έχτισε» για το 2017 (7,5 δισ. ευρώ ή 4,2% του ΑΕΠ με τους όρους του Μνημονίου) να αποστομώσει το ΔΝΤ για να μην επιμείνει στη λήψη πρόσθετων μέτρων από το 2019, επιχειρεί τώρα να το αξιοποιήσει σαν απειλή προς το Ταμείο για να κάνει υποχωρήσεις, προβάλλοντας ότι δεν έχει ανάγκη τη στήριξή του για να βγει η Ελλάδα στις αγορές.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ «Επίθεση φιλίας» από τον Ερντογάν!

Το αποκρουστικό βαθύ κράτος της Τουρκίας το οποίο συμμετέχει επίσημα στην κυβερνητική εξουσία μέσω «προσωπικοτήτων» του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του «συνεταίρου» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έχει μια πολύ παλιά συνήθεια: Όποτε θέλει να επιφέρει ένα καίριο και αποφασιστικό χτύπημα στην Ελλάδα, αρχίζει τα καλοπιάσματα, τα γλυκόλογα και διακηρύσσει με τον πιο πομπώδη τρόπο την «επιθυμία ειρηνικής συνύπαρξης με την Ελλάδα».