MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η θλιβερή υποχωρητικότητα της Ελλάδας

Δεν μπορεί ο υπουργός εξωτερικών να αναφέρει τα διεθνή κείμενα για την κατοχύρωση της ελληνικής κυριαρχίας των Ιμίων, όταν οι Τούρκοι δηλώνουν επίσημα πως το νησί είναι δικό τους απαγορεύοντας την παρουσία Ελλήνων στον υδάτινο, χερσαίο και εναέριο χώρο του – ενώ ο ίδιος ή/και η κυβέρνηση του δεν τολμούν καν να τους αμφισβητήσουν έμπρακτα, με την παρουσία τους εκεί.

Επικαιρότητα

Ασφαλώς δεν επιθυμεί κανένας τη σύγκρουση με την Τουρκία – με μία χώρα που σφύζει κυριολεκτικά από ηλιθιότητα, εξαθλιώνοντας τους Πολίτες της με την ανόητη οικονομική της πολιτική που θα την οδηγήσει ξανά στο ΔΝΤ, καθώς επίσης διεξάγοντας πολέμους που δεν έχουν κανένα όφελος για την ίδια. Η υποχωρητικότητα όμως μίας χώρας οφείλει να έχει όρια – ενώ δεν επιτρέπεται η κυβέρνηση της να «σφυρίζει αδιάφορα» κοιτάζοντας αλλού, όταν η πατρίδα της εξευτελίζεται διαρκώς, παρενοχλείται σε σταθερή βάση και απειλείται δημόσια, με το χειρότερο δυνατό τρόπο. 

Η διπλή κρίση και το θαύμα της Ουγγαρίας

Η επιτυχία του ουγγρικού οικονομικού μοντέλου, χωρίς τη βοήθεια κανενός, τεκμηριώνει το αποτρόπαιο έγκλημα που διενεργήθηκε στην Ελλάδα – η οποία δεν εκπόνησε ποτέ ένα δικό της σχέδιο, ενώ οι συλλήβδην ανίκανες κυβερνήσεις της υποτάχθηκαν με μία απίστευτα ενδοτική δουλοπρέπεια στην Τρόικα.
«Η Ουγγαρία, βιώνοντας μία μεγάλη κρίση το 2008, με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της τότε να την οδηγεί στο ΔΝΤ, εφαρμόζοντας την καταστροφική πολιτική του, αντέδρασε το 2010 εκλέγοντας μία άλλη πατριωτική και συντηρητική – η οποία σταμάτησε τις συζητήσεις με το Ταμείο και βίωσε μία δεύτερη κρίση, καταφέρνοντας όμως να το εξοφλήσει τρία χρόνια μετά, να το εκδιώξει από την πρωτεύουσα της και να επιτύχει θαύματα. 

ΔΝΤ: Στα 164 τρισ. δολ. το παγκόσμιο χρέος το 2016 - Ανάγκη δημιουργίας «μαξιλαριών» ασφαλείας

Τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα αποτελούν πηγή ανησυχίας

Την ανάγκη να δημιουργηθούν «μαξιλάρια» ασφαλείας την τρέχουσα περίοδο όπου η παγκόσμια οικονομία ακολουθεί καλή πορεία τονίζει, μεταξύ άλλων, στην έκθεση Fiscal Monitor το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). 

«Η ενίσχυση των δημοσιονομικών μαξιλαριών στην ανάκαμψη θα δημιουργήσει τα περιθώρια δημοσιονομικής στήριξης σε μία μελλοντική καθοδική φάση της οικονομίας και δεν θα αφήσει τις δημοσιονομικές αδυναμίες να γίνουν πηγή προβλημάτων, εάν επιδεινωθούν οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες», σημειώνει η έκθεση.

Πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αρχικά εμφανίστηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, φαίνεται πως τελικά αποδέχθηκε σχετική πρόταση του επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη νωρίτερα δηλαδή από την πρόταση του Μπαχτσελί η οποία αφορούσε τον Αύγουστο.

Ευρωκοινοβούλιο: Σύσσωμη στήριξη της Ελλάδας και καταδίκη της Τουρκίας, για τους στρατιώτες

Συζήτηση για την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές σχετικά με την έκκληση τους προς τη Τουρκία να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι σε κράτηση άνευ βάσιμης κατηγορίας από τις τουρκικές αρχές, διεξήχθη σήμερα στην Ολομέλεια στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.


Στην πρόταση ψηφίσματος έχουν δώσει ευρωπαϊκή διάσταση δεδομένου ότι το θέμα θίγει την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου από πλευρά της Τουρκίας.

Μέρκελ: Αλλαγές σε Συνθήκες της ΕΕ, για εξέλιξη του EMΣ σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο

Η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο πρέπει να συνδεθεί με αλλαγές στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ κατά την συνεδρίαση, νωρίτερα απόψε, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).