MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Οι Τούρκοι «κάρφωσαν» τις θέσεις των Γάλλων στρατιωτών στη βόρεια Συρία – Νέα προδοσία Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Οι Τούρκοι για να εκδικηθούν τους Γάλλους, που έστειλαν στρατεύματα στη βορειοδυτική Συρία στο πλευρό των Κούρδων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), έδωσαν στη δημοσιότητα τις θέσεις που έχουν στρατοπεδεύσει και αναπτυχθεί γαλλικά στρατεύματα. Η Τουρκία, ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γνωρίζει ακριβώς τις θέσεις των δυτικών «συμμάχων» της στη Συρία.

Επειδή όμως θεωρεί ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία», δηλαδή τους Κούρδους, επιλέγει να «καρφώσει» για δεύτερη φορά τις θέσεις ανδρών του Διεθνούς Συνασπισμού. 

Η μάχη της Μαύρης Θάλασσας

Θα αρκούσε μία μη ελεγχόμενη σύγκρουση σε κάποιο σημείο, μία μικρή σπίθα για να ξεσπάσει μία καταστροφική πυρκαγιά – ενώ η πρόσφατη αλλαγή στάσης της Τουρκίας έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία για την περιοχή, αν και ο πρόεδρος της διαφοροποιεί συνεχώς τις απόψεις του.

Ανάλυση 

Η έκβαση των πολέμων κρίνεται από τις συμμαχίες που δημιουργούνται, καθώς επίσης από τις στρατηγικές θέσεις που καταλαμβάνουν οι αντιμαχόμενοι – όπου στον υπόγειο παγκόσμιο οικονομικό, ενεργειακό και στρατιωτικό πόλεμο που διεξάγεται οι Η.Π.Α., με συμμάχους τις δυτικές χώρες, ευρίσκονται αντιμέτωπες με την Κίνα εν πρώτοις, κυρίως στο οικονομικό πεδίο και κατά δεύτερο λόγο με τη Ρωσία. 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: «ΣΚΥΨΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ» ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Με μεγάλη ευχαρίστηση πέρασε η είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την Ελλάδα να… μην τολμήσει να δαπανήσει χρήματα για τις αμυντικές της δαπάνες, την ίδια ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο έπακρο. Δηλαδή με λίγα λόγια, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιβάλλει στην Ελλάδα να σκύψει το κεφάλι στον τουρκικό επεκτατισμό.

Κάθε μέρα 5.000 θύματα της υπερφορολόγησης

Ούτε ένας ούτε δύο. Στους 4.889 ανέρχεται ο αριθμός των φορολογουμένων που κάθε ημέρα του έτους πνίγονται ταμειακά και οικονομικά γενικότερα επειδή η Εφορία λαμβάνει εναντίον τους κάποιο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις. Πρόκειται για τα θύματα της πολιτικής υπερφορολόγησης της κυβέρνησης, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή να αυξήσει δραματικά τη φορολογία σε κάθε πεδίο της οικονομίας και της αγοράς αντί να προχωρήσει σε γενναία περικοπή των κρατικών δαπανών με περιορισμό του κράτους.