MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΛΗΣΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ

Ο κ. Τσίπρας, μέσω του υπουργού του Προστασίας του Πολίτη, και γενικά ολόκληρο το ολιγαρχικό εξουσιαστικό σύστημα, μας λέει ότι θα πρέπει να παριστάνουμε ότι κοιμόμαστε όταν αντιληφθούμε ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι και όχι να σηκωθούμε και να αμυνθούμε.

Και γιατί να μην αντιδράσουμε κτυπώντας τους ληστές; Γιατί λέει δεν θα το κάνουμε εδώ Φάρ Ουέστ με αυτοδικίες και τέτοια.

Το παζλ του οργανωμένου σχεδίου της Άγκυρας πίσω από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων

Ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία χειρίζεται και εκμεταλλεύεται τη υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχει προβληματίσει τις ελληνικές αρχές ότι κάτι έχει αλλάξει από την πλευρά του γείτονα στον χειρισμό αυτών των συνηθισμένων, μέχρι σήμερα επεισοδίων.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε η HellasJournal, το επεισόδιο ήταν, όπως δείχνουν τα πράγματα και οι εξελίξεις αποτέλεσμα ενός γενικότερου σχεδίου της Άγκυρας, που συνηθίζει να ασκεί εξωτερική πολιτική μέσω εκβιασμών και πιέσεων. 

Οι σκακιστικές επιδόσεις του Putin

Οι ΗΠΑ είναι αδύνατον να συγκρουστούν οικονομικά ή στρατιωτικά με Ρωσία και με την Κίνα ταυτόχρονα – αφού η πρώτη είναι τουλάχιστον ισότιμη τους στο στρατιωτικό σκέλος, ενώ η δεύτερη ισχυρότερη στον παραγωγικό τομέα, με πολλά άλλα πλεονεκτήματα απέναντι στην υπερδύναμη.

Ανάλυση

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη σπουδαιότητα της χώρας του, όσον αφορά τη διαμάχη για την παγκόσμια ηγεμονία μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κίνας – πόσο μάλλον αφού είναι γνωστό πως εκείνη η δύναμη που θα κυριαρχήσει στην Ευρασία, θα αναδειχθεί στον ηγεμόνα του πλανήτη. Επομένως, όποιος από τους δύο φιλόδοξους διεκδικητές κερδίσει ως σύμμαχο τη Ρωσία, θα είναι ο τελικός νικητής – ενώ η ίδια η Ρωσία δεν θέλει προφανώς να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, αρνούμενη να αποδεχθεί τη θέση του υποτελούς (ειδικά όσον αφορά την Κίνα με την οποία συνορεύει, έχοντας να αντιτάξει έναν πληθυσμό μόλις 144,3 εκ. ανθρώπων σε μία αχανή έκταση, έναντι των 1,379 δις της κίτρινης δύναμης).

Η σταύρωση της Ελλάδας

Όσο αισιόδοξος και αν είναι κανείς δεν μπορεί να ευελπιστεί πως θα ακολουθήσει σύντομα η Ανάσταση με την έξοδο από τα μνημόνια, διαπιστώνοντας το άθλιο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος των Ελλήνων εκ μέρους της κυβέρνησης και της Τρόικας – ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθεί, ανίκανη να αξιολογήσει σωστά αυτά που συμβαίνουν (ηχητικό)

Επικαιρότητα

Μεγάλη Παρασκευή. Τα οκτώ περίπου χρόνια των παθών της Ελλάδας συνεχίζονται, ενώ ο κίνδυνος να σταυρωθεί ξανά, κατά το διήγημα του Καζαντζάκη, είναι μεγαλύτερος από ποτέ – με ορίζοντα την έξοδο της από την τρίτη δανειακή σύμβαση, όπου προβλέπεται να επαναληφθεί η ιστορία της παράδοσης της βόμβας στον επόμενο, κατά το τραγικό προηγούμενο της κυβέρνησης Καραμανλή στον Γ. Παπανδρέου το 2009