MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως το ίδιο ορίζει, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού, σε ότι αφορά την αναθεώρησή του. Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ασχοληθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Επομένως, το πολιτικό παιχνίδι γύρω από το Σύνταγμα, που ξεκίνησε, μεταξύ Τσίπρα και Γενηματά, δεν αφορά τον ελληνικό λαό. Είναι ένα παιχνίδι ισορροπιών εντός του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, φυσικά κάτω από την επίβλεψη και τις οδηγίες των επικυρίαρχων της χώρας.

Το δίκτυο G. Soros

Αποτελεί το νούμερο ένα εχθρό της Ρωσίας, ενώ ίσως επεξηγεί τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα – αφού ο υπουργός εξωτερικών μας δεν μπορεί να είναι ούτε προδότης για να θέλει να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, ούτε τόσο αφελής.

«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ κάνουν ένα σοβαρό λάθος, θεωρώντας πως η Ρωσία του Προέδρου Putin είναι πιθανός σύμμαχος στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Τα αποδεικτικά στοιχεία τους αντικρούουν. Ο στόχος του Putin είναι να προωθήσει την αποσύνθεση της ΕΕ και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πλημμυρίσει η Ευρώπη με συριακούς πρόσφυγες. Τα ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό στη νότια Συρία, αναγκάζοντάς τους να φύγουν στην Ιορδανία και τον Λίβανο. Υπάρχουν τώρα 20.000 συριακοί πρόσφυγες που κατασκήνωσαν στην έρημο εν αναμονή της εισόδου τους στην Ιορδανία» (G. Soros, πηγή)

Οι βρώμικες διαστρεβλώσεις

Η απελευθέρωση των δύο ομήρων από τους Τούρκους είναι μεν το νούμερο ένα εθνικό μας ζήτημα, σε συνδυασμό με την τουρκική αμετροέπεια, αλλά η κατάσταση της οικονομίας μας είναι επίσης σημαντική – ενώ οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου τεκμηριώνουν πως με αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει ελπίδα.
«Έχουμε να κάνουμε με μια τραυματισμένη οικονομία και κοινωνία. Όχι μόνο με την έννοια ότι χάσαμε 25% του ΑΕΠ ή ότι μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά και μια κοινωνία που έχει χάσει πολλά όπλα για να μπορεί η ίδια η κοινωνία να διεκδικήσει. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα των μνημονίων, γιατί η ουσία του νεοφιλελευθερισμού εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν ήταν μόνο να αυξηθούν τα κέρδη και να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά να μειωθεί η δυνατότητα των εργαζομένων να μπορούν να αγωνίζονται. 

Μισή κινδυνεύει να μείνει η κυπριακή ΑΟΖ, και μισό κινδυνεύει να μείνει το Αιγαίο…

Του Πανίκου Παναγιώτου

Πρώτα έγινε η ζημιά από το διεφθαρμένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα. Στη συνέχεια, Ελλάδα και Κύπρος σύρθηκαν στα μνημόνια. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού οδηγήθηκε σε οδυνηρά αδιέξοδα.

Σε επίσημο επίπεδο κανένας δεν μιλάει για τις «παράπλευρες απώλειες» αυτής της ανήθικης –από κάθε πλευρά– πολιτικής που δημιούργησε συνθήκες κοινωνικής χρεοκοπίας και ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.

Deutsche Bank – Η υπομονή των επενδυτών εξαντλήθηκε – Η μετοχή έχει χάσει 30% από την αρχή 2018

Η μετοχή σε ελεύθερη πτώση, οι προοπτικές αρνητικές. Παρά τις εξαγγελίες, η Deutsche Bank δεν μπορεί να ξεπεράσει τη κρίση. Υπό πίεση ο επικεφαλής της Τζον Κράιν, την ώρα που εντείνονται οι φήμες για αντικατάστασή του. 

Παρά τις υποσχέσεις των επικεφαλής της η Deutsche Bank αδυνατεί να κάνει ένα νέο, δυνατό ξεκίνημα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο οικονομικός διευθυντής Τζέιμς φον Μόλτκε παραδέχονταν σε ημερίδα ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 τα έσοδα της τράπεζας θα είναι κατά 450 εκ. μειωμένα σε σχέση με πέρυσι.

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής