MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Τι είναι η προπαγάνδα – ποιά τα ειδη της

Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά άρθρων που γράφει ο Argos μετά από παρότρυνση του Κόραξ και θα ήθελα να συμπράξω κι εγώ με μια σειρά 2 άρθρων όπου θα κάνουμε ακαδημαικό μαθημα για την προπαγάνδα και πως αυτή επιρρεάζει την μάζα. Πάμε λοιπόν στο 1ο από τα 2 κομμάτια: 

1. Η σημασία της Προπαγάνδας. 

«Η Προπαγάνδα βασιλεύει, η Προπαγάνδα θριαμβεύει. Τα διαποτίζει όλα, τα παραμορφώνει όλα,. όλα είναι Προπαγάνδα. Από εδώ κι’ εμπρός, αυτή κανονίζει, την σκέψη μας, τις αντιδράσεις μας, την δραστηριότητα μας. H σύγχρονη βασιλεία της Προπαγάνδας είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Είναι ένα χαρακτηριστικά μιας νέας μορφής πολιτισμού. Οι Ιστορικοί τον μέλλοντος θα ονομάσουν τον 20ο αιώνα, αιώνα της Προπαγάνδας». (Ζ. Σεβαλιέ). 

Πρωτοφανές! Ο Τσίπρας... βάφτισε τα Σκόπια «Gorna Makedonija»

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε σε δημοσιογράφο σε λίγους μήνες να εκπροσωπεί τη «Gorna Makedonija» - Η δημοσιογράφος είχε πει ότι εκπροσωπεί το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων - ΝΔ: Να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του

Παρά τα συλλαλητήρια, με τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που απαίτησαν να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία», στο καινούργιο όνομα των Σκοπίων και την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται στα Σκόπια για την κρίσιμη διαπραγμάτευσή με το Σκοπιανό ομόλογό του, ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποφάσισε δώσει μία «γραμμή» στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Θλιβερά βρώμικες ιστορίες

Θεωρείται ως «μέγιστη ανοησία» το να πιστεύει κανείς πως αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα είναι ανίκανοι – αφού καταφέρνουν τόσα χρόνια και τόσο εύκολα να ληστεύουν κυριολεκτικά τους Πολίτες και την πατρίδα μας, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στους ιθαγενείς άρτο και θεάματα.

Επικαιρότητα

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού από την Εισαγγελία Πειραιά (πηγή), σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο εφοπλιστή που θεωρείται από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, ενώ είναι ιδιοκτήτης και μεγάλος μέτοχος αρκετών ΜΜΕ, δημοτικός σύμβουλος της πόλης κοκ., αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό θέμα – ειδικά επειδή έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, στο οποίο τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο, αμαυρώνοντας πολύ συχνά την εικόνα του. Παραδόξως δε η είδηση δεν απασχόλησε σχεδόν καθόλου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – παρά το ότι λίγες ημέρες προηγουμένως η οπλοφορία και η εισβολή εντός του γηπέδου του προέδρου του ΠΑΟΚ (άρθρο) σχολιάσθηκε περισσότερο από την τουρκική επιθετικότητα, το Σκοπιανό ή τα μνημόνια που έχουν καταστρέψει εντελώς την οικονομία της πατρίδας μας.

Ο σάπιος συμβιβασμός

Με δεδομένη την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων εναντίον της διπλής ονομασίας των Σκοπίων, κανένας δεν καταλαβαίνει με ποιό δικαίωμα η κυβέρνηση διαπραγματεύεται – αντί να κλείσει τα σύνορα και να σταματήσει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το κρατίδιο που επιμένει να διαστρεβλώνει την ιστορία.

Επικαιρότητα

Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο πως οι Σκοπιανοί έχουν διαστρεβλώσει σκόπιμα την ιστορία, με το να θέλουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», τη σλαβική γλώσσα τους «Μακεδονικά» και τους εαυτούς τους «Μακεδόνες» – παρά το ότι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες, άρα μη Μακεδόνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Είναι επί πλέον δεδομένο πως θέλουν να εκμεταλλευθούν ανόητα τη σημερινή οικονομική και κυβερνητική αδυναμία της Ελλάδας – μαζί με όλα τα άλλα κράτη της περιοχής που έχουν εφεύρει διάφορες εδαφικές ή άλλες απαιτήσεις από το πουθενά, στα πλαίσια του γνωστού μας «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».